Kan du förbli frisk och leva till 120?


Artikeln skrev jag i maj-2020, det är dags för en uppdatering...


   I skrivandets stund är det runt 300000 som har läst originaltexten från 2020 i Sverige, är du en av de då vet du redan min historia samt vad NAD+ är. 
   Är du inte en av dem, ignorera den här artikeln eftersom du har viktigare saker att göra än att läsa i 15 minuter om något som kan förändra ditt liv.
   Vill du kanske läsa om förändringarna jag märkte när jag började (vilka också är orsaken till att jag skrev artikeln)? 
   Här är en komprimerad version av originaltexten:


   Originalet blev en lång artikel till slut, jag ska vara så informativt som möjligt den här gången och koncentrera mig på de viktigaste sakerna som är:
 1. Ökning av NAD+ via NR eller NMN har bevisat att den bekämpar åldersrelaterade sjukdomar samt föryngrar kroppen.
 2. Men, det finns 2 andra vitaminer som är t.o.m. effektivare på att göra det!

   Den första artikeln var en block med text, en kompis har hjälpt mig att snygga till den här texten med bl.a. lite bilder 😁

   Innan jag skriver vidare:

   OBS! Jag är ingen läkare och du bör inte börja ta de vitaminerna jag skriver om eller följa några av mina rekommendationer utan att först prata med din läkare.
   Å andra sidan, snälla tala om för mig vilket universitet lär ut förebyggande medicinering (förutom Harvard och MIT som drog igång det hela)...
   Sen är det så att läkare måste rekommendera behandling och medicinering enl. Landstingets riktlinjer; jag skrev om en läkare med 3 kliniker i mitt tidigare utkast som fick hoppa ur Landstinget, han gjorde det för att kunna ge de vitaminerna jag skriver om till sina patienter om han ser det som nödvändigt.

   Efter Corona gick det en ofattbar mängd pengar till forskning om att föryngra kroppen och man har gjort riktigt spännande fynd!

   Och nu vill jag skriva om dem:

   Vet du inte vad NAD+ är så kommer det en kort "uppdaterad" beskrivning först, och sen berättar jag vad som är nytt med NAD+:


   NAD+ finns i alla levande celler på jorden. NAD+ sjunker med åldern, cellerna "åldras" och så gör även kroppen.

  Små barn är överfulla med NAD+. NAD+ ser till att kroppen kan skapa nya celler så att de växer. Ju yngre barnen är desto mindre antikroppar har de, vilket resulterar i dåligt immunförsvar. Den höga NAD+ mängden bekämpar själv sjukdomarna tills antikropparna har bildats och immunförsvaret kan hjälpa till med det. 
   En bieffekt är att NAD+ även genererar energi (2 st. NAD+ går ihop med en Glukos-molekyl och skapar ATP), jag har en 8-åring som inte kan sitta still och kan inte sluta prata, jag vet vad det beror på så han får göra det 😊

   Det börjar bli brist på NAD+ när vi är 30-35, inflammationer börjar samlas och vid medelåldern så börjar kroppen att fungera sämre. 
   Man börjar få ont på ställen man aldrig har haft ont förut, gamla celler slutar ersättas med nya, skadat DNA repareras inte och vi måste förlita oss mer och mer på mediciner för att hjälpa immunförsvaret. 
   Energinivån sjunker.

   Vid ålders höst så är vi i princip hjälplösa mot sjukdomar. 
   Om man tar cancer som ett exempel så löper en 70-åring 100 gånger större risk att drabbas av den än när personen var i tonåren. Siffran ökar till 1000 gånger högre risk när personen fyllt 80.
   Sjukdomar som yngre sällan får, har fått samlingsnamnet "Åldersrelaterade sjukdomar" när de drabbar äldre. 
    NAD+ har sjunkit till riktigt låga nivåer och den kan inte hjälpa ett försvagat immunförsvar; medicinerna slåss mot sämre odds ju längre tiden går. Kroppen slutar fungera helt utan NAD+.

    I princip alla levande organismer och plantor behöver NAD+ för att leva och man tror att mängden som din kropp producerar är naturens sätt att cirkulera resurserna. Jag kommer säkert att smälta några snöflingor nu men så här är det; man föds > är produktiv > man får avkommor > blir oproduktiv > blir växtnäring, för att vara rak på sak.

   För att summera allt hittills, att öka mängden NAD+ i kroppen verkar vara en bra ide!

   NAD+ har över 400 olika funktioner i kroppen (som man har kartlagt hittills). De 3 viktigaste är:
 1. "Laga" det som behövs i kroppen (inflammationer m.m.).
 2. Samarbeta med PARP för att laga trasigt DNA och motverka att celler blir "Zombie-Celler" (jag berättar mer om just det när jag skriver om Fisetin, en av de 2 "bättre" vitaminerna jag nämnde i början).
 3. 2 st. NAD+ molekyler omvandlar en glukos molekyl till ATP, kortfattat så är ATP kroppens energikälla, den enda. Ingen ATP - inget liv. 

   Så här skapas NAD+:

   Vitamin B3 (Niacin) är en singel-molekyl som finns i allas kroppar och den "gifter sig" med alla möjliga molekyler för att skapa nya, mer komplicerade molekyler. 
   Ibland ger kroppen signal till B3 för att "gifta sig" med en energi-molekyl, vilken egentligen är en socker-molekyl. När den nya molekylen är skapad då har den format NR (Nicotinamide Riboside) - vilket egentligen är en B3 + en socker.
   Så fort NR är skapad så har den bara en enda uppgift; att hitta fosfat att "gifta sig" med. Så fort den har gjort det så har den skapat en ny molekyl som heter NMN (Nicotinamide MonoNucleotide), vilket egentligen är en B3 + en socker + fosfat.
   När NMN är skapad så har den också bara en enda uppgift, att svetsa ihop sig med en till NMN-molekyl och skapa den molekylen man vill komma åt, NAD+ (NMN+NMN= NAD+).

   Nedan ser du en bild med molekylerna. Den första från vänster (NR) ser ut som min son har ritat en katt. I nästa steg så får katten en konstig svans (fosfat) och skapar NMN. Sen går svansarna av 2 katter ihop och skapar NAD+.


   Förresten, högst koncentration av de här molekylerna finns i äpplen men du behöver äta 400-800 kilo per dag för att komma upp till mängderna vi diskuterar. 
   Det är inga extrakt från genmanipulerade enhörningar vi pratar om. ALLA substanser/molekyler som jag skriver om i artikeln är vitaminer som är GRAS-klassificerade (Generally Recognized As Safe).

   Det har varit en debatt om vilken vitamin är bättre på att skapa NAD+, NR eller NMN. 
   Den debatten är bara dum, NMN är en mer komplett molekyl men är för stor, den behöver omvandlas till NR innan den kan ta sig in i cellen där den gör nytta. 
   Båda vitaminerna ökar bevisligen NAD+ med ungefär lika mycket så slutresultatet är samma, vilket är det viktiga.

   Nyheterna med NAD+   

   NR "ägs" av ChromaDex, det finns 2 saker som är negativa med det (det finns också en positiv sak med NR; jag kommer till den längre fram):
 1. Man måste betala en licensavgift till ChromaDex om man vill tillverka NR.
 2. Forskare samt andra bolag är inte intresserade av att lägga ner pengar för att forska i NR:s egenskaper eftersom alla fynden kommer att tillfalla ChromaDex per automatik.
   Så all forskning om vad som händer när man ökar NAD+ görs genom NMN på senare tid.

   De positiva nyheterna med NAD+:

   1. När jag skrev min förra artikel så fanns det bara ett fåtal kliniker i Kalifornien och någon enstaka i Florida som erbjöd dropp med ren NAD+ (den kompletta molekylen), det var dyrt och folk tog den för den omedelbara effekten på energin och välmående.
   Skriv "NAD Clinic" och googla en slumpmässig liten stad i USA, det finns över 1100 kliniker över hela USA nu som erbjuder NAD+ droppar. Nu har de även poppat upp i befintliga kliniker och läkarna föreskriver dropparna mot long-covid och snabb återhämtning/läkning efter operationer men det har visat sig att det är en fungerande behandling mot allt möjligt. 
   Specifikt har man sett goda resultat mot tidig Parkinson och Alzheimer, diabetes, kronisk trötthet, artrit, återhämtning från cancer och konstigt nog så är behandlingen väldigt effektiv mot olika beroende problem, fråga inte varför. 
   Det är en bevis-driven utveckling i tidig stadie av läkarna i USA och den visar att när din kropp får det den behöver så löser den sina egna problem. 
   NAD kliniker är mycket populära bland elitidrottare i USA eftersom NAD+ är inte doping. (Förresten så berättar jag i den äldre texten om Petter som vann SM i cykling efter att ha börjat med NR)
   Googlar du "NAD Klinik" i Sverige så får du noll resultat.
   Ett tillägg dock, att sitta med dropp i 4 timmar är ingen långsiktig lösning samt är dyrt, att få kroppen att tillverka sin egna NAD+ med NR eller NMN tycker jag är en bättre lösning.   2. USA:s Special styrkor - SOCOM (Special Operations Command) - har inte tid med att sitta 4 timmar per dag med dropp, de har börjat ge NMN till sina soldater!
   Det låter som ett skämt men det är inte för att hålla de unga, de ger det för prestationsökningen, snabbare återhämtning efter skador samt för att hålla soldaterna friska.
   Du kan klicka på bilden nedan om du vill läsa artikeln från Dailymail. Artikeln är från 2021 men Pentagon inledde småskaliga tester och säkerhetsstudier redan 2018.


(Förklaring för den som läste artikeln: MIB 626 är kristalliserad NMN som inte behöver kylskåp)


  3. Studier bevisar att ökning av NAD+ ökar träningsförmågan samt föryngrar kroppen. 
   I studien nedan ser vi några väldigt intressanta resultat, den gjordes med 80 friska män och kvinnor i åldrar mellan 40 och 65. Hälften av de var kontrollgrupp (Placebo) och fick bara sockerpiller.

   Först har vi NAD+ nivåerna i olika doseringar, de vita staplarna är efter 30 dagar och de gråa efter 60 dagar:

   Som du ser så dubblas mängden NAD+ från 300mg till 600mg efter både 30 och 60 dagar, däremot så blir det knappt någon skillnad när man ökar dosen till 900mg.

   Sen har vi tränings förmågan, igen, vita staplar = 30 dagar, gråa staplar = 60 dagar.

   Det här är intressant! Här ser det faktiskt ut som att 900mg gruppen är lite sämre än 600mg gruppen den första månaden men går förbi 600mg gruppen på 60-dagars kontrollen. 
   Det kan vara så att kroppen har svårt att handskas med den höga mängden NMN i den här fallet från början men sen kommer den igång och förbi.

   Sist har vi åldrandet, jo, man kan mäta det väldigt exakt nuförtiden! Man gjorde en kontrollmätning i början och en efter 60 dagar.

    Placebo gruppen har åldrats normalt (den höga stapeln till vänster), det mest intressanta är att 600mg gruppens värden visar på föryngring! 
   Med all säkerhet så skulle 900mg gruppen komma ikapp och förbi även i den här mätningen om studien varade längre.

   Det vi ser i studien är att man ska kanske inte överdriva med mängderna man tar från början och att öka sin NAD+ inte bara bromsar upp åldrandet utan även föryngrar kroppen! Vi pratar om den epigenetiska åldern, något man trodde inte är möjligt!

   Du kan läsa hela studien här (den öppnas i ett nytt fönster så du inte tappar bort dig):

   Igen, jag skriver nu om NMN men tänk det här:
   NMN måste först omvandlas till NR innan den kan komma in i cellen för att sedan omvandlas till NAD+, så... vad är vitsen med att göra samma studie med NR?

   De negativa nyheterna med NAD+:

   FDA försöker klassificera NMN som receptbelagt läkemedel. 
    Metro Biotech skickade en begäran till FDA (organet som bestämmer över läkemedel och föda i USA) om att klassificera NMN som läkemedel, m.a.o. att förbjuda försäljningen av NMN som kosttillskott. Detta gjorde de i december 2021 men brevet blev publikt i slutet av 2022. Bild på brevet nedan.


   Metro Biotech har utvecklat NMN i kristalliserad form, (MIB 626 som specialstyrkorna testar). De gör flera olika kliniska studier med MIB 626 i fem sjukhus i Boston.
   FDA kollade på resultaten av pågående försök och 3 av de hade kommit tillräckligt långt och visade tillräckligt bra resultat att de kunde ge ett preliminärt godkännande.
 • Det första försöket var mot Alzheimers, länk till studien här:
 • Den andra studien var mot covid och specifikt mot njursjukdomar som kan uppstå efter covid, du kan läsa den här:
 • Den tredje studien var mot Friedreich Ataxia, vilket är en svår nervsjukdom, du kan läsa den här:

   När jag först såg brevet så kunde jag inte tro mina ögon, David Sinclair har varit med och grundat Metro Biotech! 
   De flesta vet nog inte vem David Sinclair är; det är han som hittade NMN, visade hur att öka sin NAD+ förlänger livet och i princip startade all forskning inom kropps-föryngring. Han tjänade aldrig ett öre på NMN så nu försöker han göra det... 

   Om man ska hitta något positivt med det här är att klassificeringen som läkemedel är en kvalitetsstämpel från självaste FDA!

   NMN har varit helt oreglerat hittills och den som har försökt att köpa riktig NMN vet hur svårt det är att inte bli lurad eller att få in burkarna genom tullen. Amazon har slutat sälja riktig NMN efter FDA:s beslut (de falska finns kvar) och Google annonserar inte NMN längre. Konstigt nog kan man hitta Google-reklam med falsk NMN. Varför kan jag bara spekulera om...

   Så hur påverkar detta dig?

   Inte alls! Jag listade 2 nackdelar med NR förut, här kommer fördelen:
 • ChromaDex äger patenten på NR, inget läkemedelsbolag kan ta den och göra om den till medicin.
   NR hittade man 2013, den finns att köpa och kommer alltid att göra det.

   NAD+ är gamla och väldokumenterade nyheter, det är inte därför jag skriver artikeln.
   Det finns mer att tänka på när man ökar på sin NAD+ jag kommer att skriva lite kort om det längst ner...

   ...men nu är det dags att skriva om de nya vitaminerna!

   Det finns en hel lista med positiva effekter som man får av Fisetin...   ...men dem är försumbara mot vad den nya forskningen har kommit fram till!

   SVT visade en film som hette Stoppa Åldrandet.

   I de här 5 minuterna av filmer så berättar man lite om vad "Zombie-Celler" är, lite om Telomerer och om Fisetin. 
   Titta på den innan du läser vidare, filmen kommer hjälpa dig att förstå sammanhanget. 


   Nu när du har kollat på filmen (eller?) så förstår du nog att jag kommer berätta om Zombie-celler (celler som har tappat sin identitet) och om hur man omvandlar de till föda för att skapa nya celler!


   Antalet Zombie-Celler i kroppen ökar med åldern. Vi kan kolla lite på hur en Zombie-cell skapas:   Cellerna innehåller Telomerer, Telomerer innehåller ditt DNA


   Cellerna delar på sig, det är så din kropp skapar nya celler. Telomererna blir kortare efter varje delning.


   Kortare Telomerer ger sämre kopia av ditt DNA till den nya cellen; när Telomererna är som kortast då blir cellens DNA oanvändbart och cellen som skapas är en Zombie-cell.

   Zombie-celler blir giftiga med tiden och "smittar" näraliggande friska celler som i sin tur omvandlas till Zombie-celler. 


   De ackumuleras med tiden, bidrar till inflammationer vilket är den bidragande faktorn till bl.a. cancer.
   Vävnaden i närheten av zombie-cellerna går sönder och det är den största orsaken till att du åldras, din hud blir skrynkligt och din kropp fungerar sämre. 

   Man berättade i filmen lite kort om Mayo Clinic och om Fisetin.


   Fisetin är en "gammal" vitamin, man upptäckte den först 1891. Den finns i bl.a. jordgubbar och äpplen. 
   När man testade den fann man att Fisetin gör en sak riktigt bra, den ger sig på Zombie-celler och förstör dem. NAD+ skapar nya celler av restprodukterna.
   Mayo Clinic var de som var mest aktiva och öppen språkiga om sina resultat. Man visade i filmen försöken de gjorde med mössen. Här kommer fortsättningen...

   Människor har tagit Fisetin mot allt möjligt i tiotals år, den är aktiv i bara 3-4 timmar i kroppen och den tolereras bra. Oftast pratar man om 100-400 mg dagliga doser.
  Säkerhets tester fann att även riktigt höga doser Fisetin är ofarliga (dagliga doser på 2000 mg i 30 dagar var ofarligt, 4000 mg är nästa test), så man började testa olika doser i människoförsök.
   Mayo Clinic utvecklade "Hit and Run" metoden som är den mest effektiva; en stor dos (1500 mg) två dagar i rad och sen vänta.

   Man testade Hit And Run på folk över 85 år gamla som led av Atrofi (muskelförtvining) och kunde se en mätbar skillnad i styrka efter bara 6 dagar!
   Stora mängder Fisetin under 2 dagars perioder har fått smeknamnet "Mayo Protocol" och den har visat sig ha riktigt snabba och stora effekter speciellt hos äldre. Försök hos kortlivade organismer visar samma livsförlängnings effekter när man har gett Fisetin tidigt som sent i livscirkeln (vilket förbryllar forskarna).

   USA:s National Institutes of Health (NIH) kör nu placebo-kontrollerade långvariga försök med "Mayo Protocol" i 129 ålderdomshem!


   Resultaten hos äldre med "Mayo Protocol" var lite väl snabba och extrema för att bara bero på att Zombie-celler försvann och nya celler skapades.

   Så man grävde vidare!

   Mängden Zombie-celler korresponderar nästan exakt med mängden av inflammationer / inflammerade celler. Zombie-celler skapar inflammationer, inflammerade celler blir Zombie-celler. Det är en "Ond Cirkel" som leder till åldrande och sjukdomar, men det är inte det värsta!

   NAD+ är den viktigaste molekylen för att ens kropp ska fungera, det har vi förstått vid det här laget.
   Det blir mindre NAD+ i kroppen ju äldre man blir, därför fungerar kroppen sämre med åldern.
   När man började kolla närmare i "Den Onda Cirkeln" så fann man en protein (CD38) som förstör NAD+ molekyler. 
   Det är vanligt att substanser bråkar med varandra men en enda aktiv CD38 protein förstör över 100 NAD+ molekyler!

   Man fann även att Zombie-Celler ger näring till CD38 för att aktiveras...
   Så här bryter Fisetin "Den Onda Cirkeln":

   Fisetin dödar Zombie-Cellerna > CD38 får ingen näring för att aktiveras > NAD+ som finns i kroppen förstörs inte, äldre får högre NAD+ nivåer per automatik > kroppen fungerar bättre och mindre Zombie-Celler skapas. 
   Där har vi nog en stor del av svaret på varför "Mayo Protocol" är mer effektiv ju äldre man är.

   Så här kan du göra om du vill ta "Mayo Protocol"

   Fisetin är inte vattenlöslig. Här kommer ett tips om hur du kan ta den:
   Man kan dela på kapslarna och blanda ut pulvret - först i lite olivolja - och sen i Jordgubbsyoghurt från LIDL. 
   Kapslarna är på 100 mg så det blir 15 kapslar ena dagen och 15 nästa dag (1500mg x 2 dagar)


   Du kan också skiva och blanda i några färska jordgubbar eller äta ett par jordgubbar innan, kroppen är van vid att få Fisetin från jordgubbar och dem signalerar till kroppen att den ska få Fisetin.

   Hur ofta?

   "Yngre" kan ta Mayo Protocol en-två gånger per år, "äldre" oftare. I försöken på de 129 ålderdomshemmen så testar man från varje månader till varannan. När man botar Covid, Lång-Covid eller någon Covid-relaterad sjukdom i ålderdomshemmen så ger man som följande:
 • Dagsdosen beräknas till 20 mg Fisetin per kilo, t.ex. om du väger 60 kilo då är dagsdosen 20 x 60 = 1200 mg. Detta är viktigt för studien men Fisetin är väldigt säker så man behöver inte följa det till punkt och pricka.
 • Man tar Mayo Protocol med bara en veckas mellanrum, d.v.s. Dag 1, Dag 2, Dag 8 och Dag 9.
   Man tror att bara folk över 50 gynnas av Mayo Protocol men det verkar inte stämma, yngre märker av fördelar. 
   Föroreningar, ohälsosam mat, olika tillsatser m.m. kan påskynda inflammationer i kroppen som i sin tur påskyndar ackumuleringen av Zombie-Celler. Det har blivit vanligare att 30-40 åringar drabbas av sjukdomar som man vanligtvis relaterar till hög ålder. 

   Allt låter bra i teorin men vad händer i praktiken?

   Jag fick en rejäl överraskning första gången jag testade; jag är redan pigg, superklar i huvudet och har fullt med energi och ork, allt det gick till nästa nivå! Jag blev bara super-skarp, kände mig starkare och orkade mer, lite som "Stålmannen" 😁
   Allt normaliserade sig efter någon vecka men jag kände samma "kick" nästa gång jag tog protokollet.
   Det är en skön känsla och jag tar det oftare än jag "rekommenderar".

   Tyvärr så har man börjat "gömma" positiv forskning om Fisetin, om man lyckas ändra statusen på NMN till medicin så står sedan Fisetin på tur.

   Flera märker friskare och "yngre" hud...

   ...detta borde inte vara en överraskning då huden åldras därför att den ackumulerar Zombie-Celler. Jag försökte hitta forskning om det men jag hittade bara forskning från 2022 om att Fisetin  kan bota hudcancer (klicka på bilden för att läsa forskningen):   En annan iakttagelse är minskning av celluliter hos kvinnor. När jag sökte om det så hittade jag ingen forskning utan det dök upp kliniker som behandlar celluliter. När jag läste vidare om det så märkte jag att högklassiga kliniker använder Fisetin i sin behandling.


   Vänta med att ta Fisetin dock tills du kommer igång och ökar din NAD+, har du låga NAD+ nivåer så får kroppen svårt att bygga nya celler.

   Och till sist, här är den mest spännande vitaminen av de alla!

   De flesta föryngrings vitaminer ökar eller påverkar NAD+, men finns det någon vitamin som föryngrar kroppen på ett helt annat sätt? 
   Och uppnår den vitaminen även snabbare resultat? 

   I november 2021 kom det fram en forskningsresultat som lät rätt otrolig: 
 • Man gav Ca-AKG (Calcium Alpha-Ketoglutarate) till 42 äldre personer (65 år i snitt) för 7 månader. Resultatet blev en sänkning av deras genetiska ålder med 8 år i snitt!
   Länk till forskningen här:


   Det var många "experter" som slog hål i resultatet för den ena och den andra orsaken - med sin rätta dock, man kunde inte förklara den snabba föryngringen på något sätt.

   Säkerhet:

   A-AKG är en billig form av AKG vitaminen, folk som styrketränar har tagit upp till 20-30 gram vid träning i tiotals år, den ökar cirkulationen och syreupptagningen vilket ger mer styrka och ork vilket leder till större muskler.


    A-AKG stannar i kroppen i bara några timmar och hinner inte påverka mer än blodflödet, ändå har man sett bl.a. bättre immunitet, mindre inflammationer, starkare skelett, friskare cirkulationssystem m.m.
   Ca-AKG formen av AKG tas upp i kroppen mycket bättre, är vattenlöslig och finns redan naturligt i ens kropp; AKG hittar man annars i kött, fisk samt mejeriprodukter. Man tror att de positiva resultaten som folk ser från "Keto-Diet" härstammar från AKG.

   Det finns en lång lista med hälso-förbättringar via Ca-AKG men det är onödigt att skriva ner dem, om något föryngrar kroppen så kommer det att leda till bättre fungerande kropp. 

   Ca-AKG i blodet:

   För bara ett par år sedan var det väldigt komplicerat och dyrt att analysera någons blodsammansättning, inte längre dock; nu är det enkelt och billigt.
 • I studier med möss har man satt ihop cirkulationssystemen i gamla med unga möss, det yngre blodet har föryngrat den biologiska åldern av de gamla mössen grundligt. 
 • Man testade sedan att ge blod från yngre volontärer till äldre folk som led av åldersrelaterade sjukdomar och de tillfrisknade. Deras biologiska markörer (vilket är i princip hur bra ens kroppen fungerar) pekade på "föryngring".
   När det stod klart att blod från unga kunde bota samt föryngra äldre människor så tittade man närmare på blodets sammansättning hos:
 • Unga friska människor.
 • Gamla människor med normalt/dåligt immunförsvar.
 • Friska 100+ åringar som sällan blev sjuka.
   Man koncentrerar sig på de substanserna/molekylerna som både de unga och friska 100+ åringar hade i sitt blod men gamlingarna som lätt blev sjuka saknade eller hade låga mängder av.

   Förutom NAD+ så hittade man större koncentrationer AKG hos de friska 100+ åringarna än normalt.

   Vid senare mätningar så har man konstaterat att en normal 80-åring har endast 10% AKG i sitt blod än vad en normal 40-åring har.

   Privatpersoner som tar Ca-AKG brukar ta ålders-tester för blodet och de pekar konstant på en föryngring men kontrollerade kliniska tester på det är inte gjorda.

   Men det är inte blodet som är den stora orsaken till föryngringen.

   Orsaken till föryngringen!

   De som följer David Sinclair (eller läst hans bok "Livslängd: varför vi åldras - och varför vi inte måste göra det") vet om hans tester på att föryngra synorganet på möss via Yamanaka-Factors, gener som skapar stam-celler.


   Man tillsatte en "aktivator" som satte igång 3 av de 4 Yamanaka-Factors och när ögonen hade nått åldern man siktade på efter 8-14 dagar så avaktiverade man dem. 
   Människoförsök är redan igång och man hoppas på att om några år ska man kunna ta ett piller och föryngra sitt synorgan istället för att köpa glasögon.
   Jag har inte sett några resultat på försöken så man får ta det för vad det är, något man hoppas uppnå!

   Självklart så försöker man hitta sätt att leverera "aktivatorn" till hela kroppen. Man kan göra det med godartade virusarter men man tittar på andra sätt också.

   Man gjorde olika cocktails med "aktivatorn" tillsammans med andra kemikalier samt andra kemikalier som man tyckte var lovande, av ren kuriosa så gjorde man testerna även med några vitaminer som visade potential, summan blev över 60 cocktails. Målet var att påverka de 3 faktorerna i en jämn takt.

   6 cocktails visade positiva resultat och om du tror att Ca-AKG var en av dem så gissade du rätt!


C-1 till C-6 är de 6 blandningarna som visade positiv påverkan på de 3 Yamanaka-Factors; Ca-AKG är "Cocktail-6", C-6.

   På den högra bilden ser du resultaten när man har tillfört de olika blandningarna i olika mänskliga celler; även fast C-6 inte är bäst så mäktar den med en kronologisk föryngring av c:a 2,3 år i snitt. Testet varade i bara 4 dagar så det är rätt bra ändå!
   Förvänta dig dock inte så snabba resultat, 1-2 gram Ca-AKG per dag kan inte nå ut till 80 kilo celler i ens kroppshydda. 
   Men resultaten från forskningen som jag nämnde i början (8 års föryngring på 7 månader) verkar mycket mer troliga! 

   Länk till den nya forskningen här:

   Men hur legitim är den här forskningen då?

   Om du läser det sista namnet av forskarna som har varit involverade så kan du läsa namnet "David Sinclair".
   Jag har följt David sen 2019 och hans trovärdighet är det viktigaste han har, David säger aldrig något om han inte är 110% säker på sin sak.
   
   Här är ett kort klipp på 2,5 minuter där han berättar om forskningen med Ca-AKG:


   Summan av allt...

   Föryngrings-sektorn har koncentrerat sig på att producera höga mängder NAD+ (samt aktivera AMPK, jag förklarar snart) vilket fungerar enastående! Ca-AKG är lite som "det nästa steget".

   Nedan är det en tabell med resultaten av forskningen som är gjord med AKG, klickar du på den så kommer du till artikeln:


   Men artikeln är inte den viktiga, det är mängderna Ca-AKG man tog under de 7 månaderna när man föryngrade kroppen med 8 år i snitt (kvinnor 6,98 år, män 8,44 år) som är orsaken till varför jag visar tabellen.
   Rekommendationen ligger på 2-4 kapslar per dag men läser du i tabellen så har deltagarna tagit 1000 mg per dag vilket motsvarar 2 kapslar.

   Ta kapslarna på morgonen med vatten, inget annat för att aktivera eller hjälpa till med metylering, förtrycka CD 38 o.s.v. som man bör göra när man ökar sin NAD+. Ca-AKG verkar faktiskt ge minst lika stor effekt men på ett enklare sätt.

   Tar du redan NR och andra vitaminer så kan du lägga till Ca-AKG, det är två helt separata sätt att få en välfungerande kropp. Annars, jag gillar enkelheten med Ca-AKG; man har inte flera vitaminer som kräver olika sätt samt tidpunkter att ta dem på, ett par kapslar med vatten på morgonen, klart. 

   Jag är 56 och har NAD+ nivåer av en 20-åring, jag märkte knappt någon energi-ökning av den enkla anledningen att jag redan är full med energi. Däremot så känner jag en känsla av välbefinnande, jag känner mig yngre på nåt konstigt sätt, svårt att förklara.

   Ju äldre du är desto mer AKG saknas i din kropp, om du inte ökar din NAD+ med NR så kommer du att märka av mer energi, detta berättar "nybörjare" som har testat.

Wow! Det här låter även bättre än skivad ost! Så vad händer nu?


Klickar du på bilden så kommer du till nyavitaminer.se


   En förklaring först: 
   Vitaminerna jag skriver om finns i före detta Life Extension Sweden, eller L.E. Sweden:s hemsida. De avslutade exklusiviteten med Life Extension just för att kunna ha tillgång till de nya vitaminerna från en annan tillverkare.
   En annan orsak är att de nya vitaminerna är av minst lika bra kvalitet men till mycket lägre priser.

   David Sinclairs vitaminer: Öka samt aktivera din NAD+, aktivera AMPK, fixa cirkulationen.

   David Sinclair är inte lika frispråkig längre med vad han tar, att folk som tog NMN hatar honom därför att den försvann från marknaden p.g.a. honom kan ha något med det att göra...
   Däremot, mycket ny forskning har kommit fram och man vet mycket mer nu om vad man ska ta och i vilka doser än man gjorde för bara något år sedan.

Till Produkten >>
   De nya rekommendationerna ser ut så här:

 • ÖKA DIN NAD+ Du kan börja med en kapsel NR (300 mg) de första 1-2 månaderna och sedan öka till 2 om du vill. Ta kapslarna med vatten, helst på morgonen på tom mage.

   Jag har skrivit om NAD+ och NR i början så någon mer information behövs inte.

 • AKTIVERA DIN NAD+ Ta en kapsel (500 mg) Trans-Resveratrol varannan dag för maximal livsförlängning (enl. ny forskning). Ta 3 kapslar (1500 mg) per dag i 4 dagar varannan månad för att hindra cancerceller från att bildas. Ta de samtidigt med dagens första måltid. Helst pulvret utblandat i 1 dl billigt rödvin, nästbäst utblandat i fett. Man kan ta kapseln till maten också men molekylen tas inte upp lika bra i kroppen.


 • GÖR BÅDA SAKERNA MED EN ENDA KAPSEL. Life Extension har egna laboratorier och har tagit fram en produkt som gör allt ovannämnda, både ökar på NAD+ samt aktivera det. Deras Resveratrol-mix har vunnit "Best in Class" de senaste 4 åren. Resveratrol binder sig inte till vatten men Life Extensions nya "Elite-mix" gör att man kan ta kapseln med vatten.

Till Produkten >>
   Life Extensions NAD+ Cell Regenerator and Resveratrol Elite™ är deras bästsäljare i Europa, lite tack vare mig kan jag tillägga 😎 Den är förhållandevis dyr men NyaVitaminer.se:s kunder vill ha den kvar:
 • det är en kapsel som innehåller allt...
 • som är enkel att ta...
   ...och därför är den kvar.
   Produkten har samlat massor av recensioner, dem kan vara värda att läsa!

 • METYLERA DEN EXTRA NAD+ Ta en kapsel TMG (500 mg) med vatten på morgonen, du kan ta den samtidigt som NR. En kapsel räcker för att metylera en eller två kapslar NR; räkna med 80 mg TMG per 100 mg NR. Mycket folk däremot har börjat ta upp till 2500 mg TMG, ny forskning har visat att TMG ökar testosteron samt träningsprestandan. Kroppsbyggare brukar ta TMG för att bränna fett. 


 • AKTIVERA DIN AMPK. Ta en till två kapslar (500 mg - 1000 mg) Advanced Berberine per dag. Berberine löser inte ut sig i vatten men Advance Berberines blandning innehåller mjölktistel som gör att den kan binda sig till vatten, så man kan ta den med ett glas vatten. Ta den helst sent då Berberine ökar kroppens sockerupptagning vilket sänker blodsockret. 


 • FIXA DIN CIRKULATION OCH SKELETT. En tablett vitamin D & K 4-5 gånger i veckan med maten.


   Det finns 3 produkter, en burk med vitamin D3, en burk med en vitamin K -mix och sist en burk där tabletterna innehåller 4000IU av vitamin D och 100 mg av vitamin K2 (MK-7), den viktiga K vitaminen.
   Det är ingen ide att posta länkarna till alla 3 burkar här, gå till hemsidan och skrolla hela vägen ner eller hitta dem i menyn:

   Döda dina Zombie-Celler

   The Mayo Protocol har varit mer effektivt hos äldre än man någonsin kunnat hoppas. Den kraftiga effekten i samband med det låga priset gör den till en de mest prisvärda vitaminerna.
   Hur du tar det och hur du gör står klart och tydligt i sektionen om Fisetin som jag skrev tidigare, några saker kan jag tillägga här:
 • Bäst är det om du ökar din NAD+ i ett par veckor innan du tar en Mayo Protocol, den extra NAD+ kommer att hjälpa till med att bygga de nya cellerna.
 • Ta enbart NR de dagarna de tar Mayo Protocol, den är otestad med andra vitaminer och det är möjligt att de kan dämpa Fisetins effekt, speciellt Resveratrol.
 • Om du inte märker av effekter av att öka din NAD+, en Mayo Protocol kan kickstarta det.
 • Testa en Mayo Protocol om du lider av Lång-Covid eller kronisk trötthet.

   Fisetin är ändå en senolytisk substans som påverkar Sirtuins och påverkar NAD+, AMPK och mekanismerna som jag skrev om i maj 2020.

   Däremot så tar CaAKG en helt annan väg till föryngring...

   Jag berättade om hur CaAKG, genom att påverka de 3 Yamanaka Factors, föryngrade människor med i snitt 8 år på 7 månader.

   CaAKG föryngrar blodet.

Till Produkten >>
   Om man gräver vidare, Steve Horvath, (forskaren som hittade den epigenetiska klockan där man kan se ens exakta biologiska ålder) tog nyligen patent på "Substans E5", vilket är en form av blodplasma från yngre djur som man kan ge till andra arter för att föryngra deras blod. 
   Försöken pekar på att metoden mäktar med en femtioprocentig föryngring i snitt.

   Att föryngra blodet är nog riktigt effektivt!

   Och enkelt:
 • 2 kapslar på morgonen med ett glas vatten.  
   Inget annat att tänka på som man gör när man tar "Sinclairs vitaminer".
   Man kan nog ta CaAKG både i kombination med NR & Company eller enbart den, som man gjorde i försöken.

Det var allt, jag ska försöka att inte lägga till saker i artikeln så att den blir lång.
Något du inte får glömma:

   Innan du börjar: 
 • Ta flera bilder på dig själv, ta närbilder på din hud och ett par på ställen där det är skrynkligt. Ta bilder på ditt hår. 
 • Testa att springa/gå upp för trappor, se hur långt du kommer.
 • Försök att mäta din nuvarande styrka på ett enkelt sätt.
 • Skriv ner på ett papper var du har ont någonstans, finns det något som besvärar dig?.
   Gå igenom de 4 punkterna redan efter ett par veckor och sen notera saker som förbättras med jämna mellanrum.

Och länken till NyaVitaminer en gång till:
Kommentarer

 1. Har använt NMN, resveratrol och Vitamin D3/K2 sedan ett par månader efter att läst David Sinclairs bok riktigt noga 3 ggr. Jag känner mig väldigt nöjd med resultaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice! Kul att det börjar bli mer känt! Själv tar jag NR, NMN är fortfarande rätt "otestad" och NR är billigare.
   Tänk bara på att fylla på med metylerings-donatorer ibland via TMG-vitamin, Sinclair har börjat med det efter att boken publicerades och det står inte med där. Eller se till att få dina donatorer via kosten.

   Radera
 2. Hej kanske vill prova hur beställer man

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Det finns länk i bloggen: https://lifeextensionsweden.se

   Radera
 3. Ny webbadress till återförsäljaren: www.lesweden.se

  SvaraRadera
 4. Känner stort intresse av dessa. Vill absolut testa.

  SvaraRadera
 5. För mig blev detta väldigt krångligt
  Är det 4 olika tillskott och när ska man ta dom ?
  Och skulle man öka efter en tid ?
  Jag blev inte klok på det när jag läste artikeln

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är egentligen flera substanser som ska lira med varandra. NR och Resveratrol måste man ta så du kan börja med 2i1 vitaminen (NAD cell regenerator and Resveratrol). Ta din tid och läs noga vad varje vitamin gör sen kan du bestämma själv vilka vitaminer och mängder du vill ta. Säg till om du behöver mer hjälp, på återförsäljarens hemsida (www.lesweden.se) har jag telefontid, ring mig om något är oklart!

   Radera
  2. Skriv gärna vad du fick för tips per telefon 😏

   Radera
 6. Testar att kommentera för att se om detta är någon sorts fejk-blogg... (nästa steg blir att ringa på telefontiden). Att avgöra om det finns en människa bakom detta eller om det är ännu ett exempel på olika lurendrejerier som pågår är första steget för mig att närma mig detta och rekommendera för andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Massor med skit på nätet!

   Radera
  2. Skriv gärna vad du fick för tips på telefon 🙂

   Radera
  3. Han har inte ringt mig än...

   Radera
 7. Hej
  Undrar om det är bättre att köpa alt2 då man får mer av resveratol i mg än alt 1 Optimized NAD+ Cell Regenerator™ and Resveratrol?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bättre, dock va beredd på en "kick". Jag vill själv komma upp till Sinclair's mängder, öka stadigt känns bättre för mig. Är du i bra kondition så ska du kunna ta större mängder direkt.

   Radera
  2. TYVÄRR P.G.A. REGLER SÅ MÅSTE JAG TA BORT KOMMENTARER DÄR MEDICINER (inte kosttillskott) NÄMNS! Regler...

   Radera
 8. Resveratrol är en naturligt förekommande polyfenolantioxidant som finns i röd druvhud, japansk knutsvamp, jordnötter, blåbär och vissa andra bär. om man energisk mot jordnötter

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att få i kroppen den mängd Trans-Resveratrol som Sinclair tar så måste du dricka mellan 500 kilo och ett ton rödvin per dag (beroende på sorten). Själv gillar jag öl...

   Radera
 9. Spelar det ngn roll när på dygnet man tar pillret när man börjar (dvs. 1 gång/dygn) ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta det på morgonen, allt samtidigt

   Radera
  2. Min mor (80+) började för ca en vecka sedan, men fick problem med att hon kände sig svag (efter ca 5 dgr), så hon avbröt. Finns det några kända kontraindikationer, t.ex. mot Levaxin? Kanske inte ska ta det samtidigt?

   Radera
  3. Det är en stor omställning för kroppen hos äldre, den reagerar olika innan den accepterar vitaminerna, därför är det bra att ta det utan att blanda det i början. Mycket sitter i huvudet hos äldre, det är faktiskt bevisat i kliniska tester att placebo-grupper med äldre har fått besvär av "sockerpiller". Jag fick tjata på min mor (78), allt var fel och det berodde på vitaminerna, jag pressade henne och när de väl accepterades av kroppen då blev hon överlycklig. Inga mediciner som jag känner till motverkar, det är ändå en substans som redan finns i hennes kropp, mängden ökar och den blir mer aktiv, inget annat.

   Radera
  4. Jo, man kan kanske börja med halva 2i1 dosen, för inatt/idag har jag känt mig "konstig" (efter 3 dgr), som andfådd med ändå inte, och som när man har lågt glukosvärde. Kan vara utrensningssymtom eventuellt.

   Radera
  5. Halva i ett par dagar eller ta varannan dag så man slipper öppna kapseln och blanda med fett, jag vet inte. Jag har inte hört någon med stora problem, oftast är det hjärnan som spökar. När jag började så kände jag absolut ingenting, samma med polare och folk jag har pratat med i medelåldern eller så var det inte värt att nämna. Allas kroppar är olika dock, det är inte skadligt och när det väl tas upp då kommer du märka det. Min mamma igen, jättemycket besvär först sen blev hon överlycklig...

   Radera
  6. Glad höra om din mor! :) Hittade dock detta om NR vilket kan förklara våra besvär: "Nikotinamidribosidklorid minskar blodsockernivåerna markant."
   Isåfall inte så konstigt att man mådde lite lågt. Men, jag tar 1/2 dos nu under en vecka, och går upp till full dos sen.

   Radera
  7. En annan sak, iom du är 67-a, som jag, så misstänker jag att du, som jag, lider av lite åldersrelaterade synfel :) Måste hålla ett papper på minst 50 cm för att kunna läsa det :( Har du märkt ngn förändring på detta?

   Radera
  8. Nej, ingenting. Lukt och smak verkar ha blivit vassare, inte synen. Jag sitter framför en dator hela dagarna dock...

   Radera
 10. Ok, har köpt, nu blir det spännande och se om det gör någon skillnad.

  SvaraRadera
 11. Jag blev väldigt besviken när burken var stor men fylld till kanske 20% , varför ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du köpte 2i1 burken. Som jag har sett så finns det 3 olika burkstorlekar, det är högre tillverknings och fraktkostnad för stora burkar så det måste finnas en orsak till det. Optimized NAD+ har lika många och lika stora kapslar men levereras i den minsta burken, jag har inte tänkt på det...

   Radera
 12. Låter som en scam, men jag tänker testa likförbannat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, scam! Snälla, googla vem David Sinclair är och kolla på någon av hans intervjuer. Okej att han representerar Harvards laboratorier och är professor där, något som jag inte ens har skrivit är att han är adlad i Australien för hans bedrifter och det finns över 200 laboratorier i världen som forskar på hans fynd. Tror du på riktigt att han ljuger?

   Radera
  2. Nej jag tror inte han ljuger, men ta ett piller och minska din genetiska ålder låter för bra för att vara sant, och det är det varningsklockor som ringer för mig. Jag har beställt och tagit tillskottet i snart en vecka. Det känns bra, men inte fantastiskt. Jag är i o för sig i hygglig form men börja verkligen känna av att träning tar hårt på kroppen. Därför vill jag testa. Jag återkommer hur det känns om någon vecka till.

   Radera
  3. Är du i bra kondition så märks inte skillnaderna lika mycket, det märks successivt. Testa att sluta efter ett par månader, då märker du det (polarn 40 år gjorde det). Nu är jag i bra kondition efter 10 månader med substanserna och märker små grejer ibland, har slutat springa på muggen på nätterna, något som jag inte ens har tänkt på...

   Radera
 13. Har köpt, nu blir det spännande och se om det gör någon skillnad, undrar om burkana ska läggas i frysen enligt David Sinclair ska bevaras kalt.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Hej Kostas
  Jag känner mig i stort behov av må bra i kroppen. Är 48 år, har ätit en massa olika vitaminer i minst 7 år, men blir inte mycket bättre tyvärr. Har haft frozen shoulder i ena axeln och börjar nu få i den andra. tränar ytterst lite, promenerar varje dag, försöker äta hälsosamt men är ändå så trött, kämpar med vikten, (har några kilos övervikt) är orkeslös, har ont i kroppen, känner mig inflammerad och stel. Hade vad jag tror en variant av Corona i mars- maj, en utdragen variant med anfåddhet,ont i bröstet trött mm, ingen feber dock och det har liksom inte riktigt släppt taget.

  Har tagit magnesium och zink b-vitamin regelbundet sedan 2014 sedan har jag utökat allteftersom till nuvarande cocktail och varierat med multivitamin och då skippat B-vitamin.

  Just nu äter jag magnesium, b-vitamin komplex med jod, gukmejakaplar med ingefära, d-vitamin, zink, omega 3, och har precis börjat med Q10+E-vitamin+selen. Allt för att må bättre.

  Vet du något om jag borde sluta med några av dessa tillskott om jag skulle testa att börja med din (David Sinclairs) rekommendation av vitaminer?

  mvh Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt inga multivitaminer!
   Jag tycker att du ska sluta stegvis med alla andra vitaminer så fort du börjar känna dig bättre och kolla hur det känns, jag försöker hålla mig till Sinclairs "cocktail" så nära som möjligt, inget mer eller mindre. Självklart, ta det som kroppen har brist på. Viktigt att ta TMG också för att vara säker på att din kropp har tillräckligt med "bränsle" för att få igång processen.
   Lycka till!!!

   Radera
 16. Tack för den utförliga genomgången om detta som jag sedan länge varit intresserad av.
  Det var dock en väldig textmassa som aldrig verkade ta slut.

  Nu undrar jag om du kort och koncist kan sammanfatta vilka produkter man bör köpa, var och hur man köper dem i Sverige samt hur och i vilken mängd de ska intagas.

  Du heter tydligen Kostas M?
  Själv heter jag Utas.

  Mvh, Utas
  utas@utas.se

  SvaraRadera
 17. Hej,
  Jag skulle rekommendera att börja lugnt med 2i1 burken, är du i bra kondition så kan du börja med lite större mängder men bättre att ta det försiktigt i början så du inte chockar kroppen. Ta även TMG för att se till att kroppen inte töms av "metylerings bränsle". När D & K blir tillgänglig då är det bra att ta de så man fixar cirkulation och skelett. Har du fler frågor, ring tips-numret, jag svarar på det!
  MVH
  Kostas

  SvaraRadera
 18. Hur är det med oss kvinnor som är i klimakteriet? Förbättrar dessa tillskott även detta?

  SvaraRadera
 19. Svar
  1. Molekyler omvandlas till andra form i kroppen hela tiden, för att det ska hända så behövs energi, den energin tas av Metylerings substanser. TMG fyller på de substanserna. NR omvandlas till MNM och sen till NAD+, TMG förser processen med "bränsle".

   Radera
 20. Hej.

  Jag har en hel del funderingar.
  Verkar intressant onekligen.

  Jag undrar.

  1. Finns det några studier på människor?

  2. Jag tränar på elit nivå (konditionsidrott) finns det några erfarenheter av effekterna då?

  3. Sedan känns det lite krånglig (och dyrt)med så många burkar. Är det Optimized NAD+ Cell Regenerator som är det väsentliga eller behövs allt för att få effekt?

  4. Optimized NAD+ Cell Regenerator Är väl det som är det unika? Resveratrol Går väl att köpa vart som helst till samma kvalitet och lägre pris?

  Tack på förhand
  /petter

  SvaraRadera
 21. 1. Ja, de viktigaste finns på Life Extensions Swedens hemsida: https://lesweden.se/
  Andra kan du söka i Pubmed

  2. Jag har faktiskt pratat med en elitidrottare som tar de, han kallade de för "laglig doping"!

  3. Ja NR är den vesäntliga men den måste tas i kombination med resveratrol för att fungera. I ditt fall så borde du även ta TMG, billig vitamin som ger bränsle till processen.

  4. Resveratrol är inte den dyraste av ingredienserna men minst lika viktig som NR (när jag nämner NR så menar jag NAD+ Cell Regenerator). Jag tror att det finns 14000+ olika Resveratrol molekyler, bara en kan aktivera NAD+ i kroppen. Jag köper själv från Life Extension, deras vitaminer tillverkas i USA (landet där om något är dåligt så blir man stämd) och deras Resveratrol har utnämnts "Best in Class", jag vill inte chansa från andra som oftast är Kina-tillverkade.

  SvaraRadera
 22. Tack för svaren.

  Hur är det med detta stämmer det att resveratrol inte tas upp i tablettform?
  https://www.doktorn.com/artikel/resveratrol-bluff-eller-verklighet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inte, det här är pulver i kapsel. Resveratrol tas upp 5-10 gånger bättre av kroppen om den blandas med fett, olja, 10% yoghurt m.m. därför har jag skrivit att man ska blanda ut kapselns innehåll i yoghurt efter nån vecka, jag berättade t.o.m. mitt gourmet-recept!
   När jag är i ämnet, när man försökte smutskasta Sinclair så gav man resveratrol med vatten till försöks objekten, därför kunde man hänvisa till dåliga resultat.

   Radera
  2. Fråga ref till ovanstående: Bör man inte blanda kapselns innehåll med fett redan från början? Du skrev "efter nån vecka"!?

   Radera
  3. Alla som läser det här är inte elitidrottare, långt ifrån oftast. Att låta kroppen vänja sig sakta är ett "allmänt" råd. De flesta bör kunna blanda ut med fett från början men som ett exempel, några väljer att börja med Sinclairs mängder och jag vet inte hur kroppen reagerar på en sån stor omställning. Det spelar egentligen ingen roll eftersom så fort kroppen vänjer sig så är det lugna gatan men man behöver inte ha bråttom...

   Radera
  4. Ännu en undring: Som jag förstår det, är detta ingen "kur" i vanlig bemärkelse, utan man bör väl fortsätta intaget ...? Finns det något råd eller någon gräns för hur mycket man "får" ta? Bör man öka dosen allteftersom, eller kan man hålla sig till samma låga dos (t ex 1 kapsel per dag) och ändå få resultat fortsättningsvis?

   Radera
  5. Själv ska jag komma upp till Sinclairs nivåer, dvs 3 NR (900 mg) och 3 Resveratrol (750 mg) kapslar, jag tror att det är det närmaste man kan komma. Du får effekt från den lägsta dosen och kroppen (bevisligen av den egna erfarenheten) lagas men Sinclair är autoriteten i området och han borde veta bäst. Kliniska tester på människor är gjorda i 2000 mg nivåer utan några som helst biverkningar men jag tycker 1000 nivån är max vad man bör ta. Jag tycker att öka dosen eftersom är bäst så kroppen vänjer sig i lugn takt. Igen, av egen erfarenhet med mamma, det som har hunnit lagas förbli lagat efter man har slutat men kroppen fortsätter med sin förtvinning som den brukar för sin ålder.

   Radera
  6. Tacksam för dina svar - jag har min första leverans på väg ...
   Undrar också om jag bör/kan sluta ta de tillskott jag har tagit i några år:
   omega3, b12 och kalium till lunch och zink och magnesium till kvällen,
   eller om det inte har någon betydelse?

   Radera
  7. Ta de vitaminer din kropp behöver så länge den behöver de...

   Radera
  8. Har ett barnbarn, en pojke på 18 år, som i övrigt är frisk men som drabbas av ständiga förkylningsinfektioner - han har fått diagnosen kronisk halsfluss -
   och detta begränsar hans liv på olika plan, framför allt kan han inte träna som
   han tidigare gjort (han har t e x fått ge upp sin elitsatsning på fotboll p g a detta),
   Kan han ha nytta av dessa nya vitaminer, eller är de främst till nytta för vuxna/äldre?

   Radera
  9. Man har inte testat på unga människor men det borde inte vara några problem. Doch vet jag inte något om det...

   Radera
 23. Finns det ngn Facebook grupp där man kan dela med sig av erfarenheter? Jag har nu tagit detta sedan 13 augusti, och ungefär 10 dagar in så började jag få mkt ont i bl.a. knät (typ triggerpunkt), och har det fortfarande. Eventuellt ngn form av utrensningssymtom? Smärtorna kom i samband med en löpvända, men jag undrar om de inte hade kommit ändå. Men... jag har även känt mig piggare, har kunnat sitta uppe länge några sköna kvällar, vilket jag är glad för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är oftast att man orkar mycket mer men kroppen har inte hunnit förändrats än, mer styrka - samma gamla kropp... Gjorde själv misstaget... Ta det lungt! Nu efter 10 månader kan jag nog springa ikapp med en tonåring, det känns så iaf.
   Nej, ingen FB grupp vad jag vet som aktivt diskuterar men kolla den här, den är rätt nystartad: https://www.facebook.com/groups/231209794904777/members/

   Radera
 24. Hej.
  Jag såg en intervju med David Sinclair för några månader sen. Otrolig forskning han har gjort och gör. Jag har nog alltid följt rådet att vara hungrig ibland. Jag är inte direkt regelbunden med maten aldrig problem att sova och känner mig inte som 47 än...
  Men skit i det nu.
  Jag har en fundering innan jag testar detta. Du skriver att man tappar effekt direkt när man slutar ta dessa vitaminer. Kan inte detta störa den process som pågår redan nu i kroppen?
  Eller förbruka någon substans pga detta.
  Tack för en bra blog!
  ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den förstärker processen, Trans-Resveratrol är "Svält på burk!" sen ökar du på din NAD+ så kroppen har bränsle till "renoveringen". Jag provade själv med fasting innan jag började med vitaminerna, det var säkert bra för kroppen men man märker inget. Nu skippar jag frukost samt kalorier på morgonen oftast, inga problem, det är inget som krockar. Effekten av minskad NAD+ kommer i form av energiförlust till dina tidigare nivåer när du slutar (3-7 dagar efter), det som är lagat förblir lagat. Men varför sluta? Den minsta "dosen" - 2i1 burken, kostar mindre än 20 kr om dan, jag tror att det blir billigare i längden att slippa mediciner och tandläkaren. Att vara pigg och frisk i 50-70 år till är värt en hel del också?

   Radera
 25. Hej!
  En allmän fråga:
  Vågar den som tar någon form av medicin ta NR utan att rådfråga läkare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite upp till dig, läkare följer rekommendationer från medicintillverkare och de är inte positivt inställda till NR & Resveratrol för att uttrycka det milt... Som jag skrev, vissa läkare har tydligen börjat med att rekommendera det, en gjorde det via att sin patient fick fråga mig och den andra har gått ur Landstinget för att kunna göra det...
   NR är inget som inte redan finns i din kropp men jag är ingen läkare. Andra gradens diabetes är testat utan problem, flera tester med andra sjukdomar kommer men det tar tid... Allt beror på dig och din sjukdom, fråga din läkare, om du inte gör det så kolla dina värden så att de inte försämras.
   Life Extension har inte flaggat för någon specifik sjukdom men om du redan har cancer så skulle jag avstå tills den är helt borta från kroppen i.o.m. tillverkningen av nya celler som den främjar.

   Radera
 26. Med tanke på att världen är överbefolkad: är det verkligen vettigt att leva i 120 år???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk som är klara i huvudet med 120 års visdom kanske överväger det till en viss del?

   Radera
 27. Hej!
  Jag har nu tagit kapslarna i 10 dagar och jag har inte mått så bra de senaste tre dagarna
  Jag har haft problem med illamående och orolig mage och känt mig lite matt.
  Naturligtvis kan jag inte veta säkert om det beror på kapslarna, men jag har normalt väldigt
  bra mage och som jag känner mig nu är något nytt för mig.
  Tror du att det kan vara något övergående, eller ska jag sluta?
  Jag är en undomlig 70-åring som inte har några sjukdomar eller mediciner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allas kroppar reagerar annorlunda, det händer inte ofta att man mår dåligt men det kan hända dock. Det här kan vara tecken på att din kropp har börjat ta emot den extra NAD+ men vet inte hur den ska handskas med det. Det är som en tröskel som ska gås över, kanske fortsätta med att blanda ut bara en halv kapsel med yoghurt och öka mängden när den "kickar till" eller när det går över? Det finns inget farliga ämnen i det här, bara större mängd substanser som redan finns i kroppen. Säg till mig hur det går och ring om du undrar över något!

   Radera
  2. Tack för snabbt svar. Kan det vara vettigt att ta en kapsel varannan dag kanske?
   Kanske ska jag också avstå helt från mina andra kosttillskott, åtminstone för en tid?
   (magnesium, zink, b12, Q10, biotin) Vad tror du om det?

   Radera
  3. Halv kapsel är bättre tror jag, avstå inte från B12 men de andra kan vänta lite om de är inte något du verkligen behöver!

   Radera
 28. Hej. Tack för ett otroligt intressant blogginlägg. Jag har en antikropp som gör att jag får blodproppar om jag inte äter blodförtunnande läkemedlet Waran och då får jag inte äta K-vitamin för det slår ut Waran. Kan jag få bra effekt trots att jag inte kan äta K-vitamin?
  Med vänlig hälsning, Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt, K vitaminen är till för att förstärka skelettet, kanske få ordning på resten först så kanske du kan ta det senare...

   Radera
 29. Hej, Intressant blogginlägg du började enbart med NAD + resveratrol kombitabletten om jag fattar dig rätt och sedan lägger till extra resveratrol efter 6 mån. Lägger du kombitbl i yoghurtblandningen också?
  Mvh Susanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, kombitabletten måste blandas i något fett p.g.a. Resveratrol. Jag började med kombiburken och nu tar jag 2 kapslar var från de separata burkarna. Blandar bara ut Resveratrol i yoghurt nu, NR (NAD+ Boostern) behöver inte det.

   Radera
  2. Tack för svar, har beställt och hoppas kunna återkomma med positiv feedback:)

   Radera
 30. Hej! Var kan jag beställa dom blå burkarna! Vill så gärna börja jag med! Hälsningar Ann-C.B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns länk till Life Extension Sweden i slutet på bloggen, annars borde den här länken fungera: https://lesweden.se/

   Radera
 31. Jag behöver råd om den kombinationen är bra tillsammans
  Jag tar NAD +, Resveratrol, Niacin, TMG, B12, vitamin D och K.
  Jag tar alla dessa på morgonen, vad rekommenderar du?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jim
   Med NAD+ menar du NR? (NAD+ Cell Regenarator från Life Extension?) Man har försökt att ge NAD direkt men kroppen tar inte emot det.
   Niacin är en billig vitamin i samma familj, dock är den inte att rekommendera, i vissa studier har den även visat negativa effekter + att den har biverkningar - så kanske inte ta den?
   Resveratrol behöver blandas i fett för att absorberas (pulvret i kapseln), D och K ska intas med mat, resten kan sväljas med vatten. Ta allt på morgonen är optimalt.

   Radera
  2. Jag menar NR, Resveratrol jag blandar med 10% fett.
   Min fråga om den blandingen kroka med varandra NR, Resveratrol, TMG, B12, Niacin och D K

   Radera
  3. Nej, jag tar exakt det och allt samtidigt på morgonen (förutom Niacin som jag inte vill ta)

   Radera
 32. Hej!
  Jag tänkte beställa till min 78-åriga mor som alltid varit dunderpigg i alla år, men som nu fått problem med känselbortfall i ett ben. Hon är utredd för allt men läkarna har slutit sig till att hon får leva med det. Ålderskrämpor helt enkelt. Jag skulle vilja prova det här för henne. Efter att ha läst här känns det som om hon ska börja med 2i1-tabletterna och sen kanske trappa upp något. Men till min stora stora besvikelse är 2i1-tabletterna slutsålda! Vet du när det kommer ut till försäljning igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu finns de tydligen igen för jag beställde just.
   Får även jag ge dig ett råd så är det kolhydratsfattig kost, alltså enligt LCHF.
   Till det C- och D3-vitaminer och en del mineraler, tex Kalium som finns i den här butiken. Lycka till med din mammas hälsa!

   Radera
  2. Det var bara saldofel i lagerprogramet, den ska finnas på lager jämt.

   Radera
  3. Utas: tack för råd! Det är värt ett försök!

   Kostas: Gott så, jag har beställt nu både till mig och min mamma så får vi se vem som blir piggast ;)

   Radera
 33. Har precis börjat med NAD+ 300mg samt Resveratrol 125mg.
  Är lite nyfiken på vad jag kan förvänta mig.

  Ni som är igång med Nad+Resveratrol hur många dagar tog det innan ni kände någon skillnad och vad?

  Någon som kör på utan någon, eller är osäker på om man har känt någon effekt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu måste jag berätta.
   Yes jag fick världens jävla aha upplevelse det funkar.

   Idag är jag nio dagar in på min kur och fick verkligen svar på att något hänt med min uthållighet.

   Jag har varit sjuk och inte tränat på flera veckor, men igår när jag körde min intervall uppvärmning på träningscykeln så märkte jag att det gick så lätt.

   Brukar köra en minut lugnt en minut hårt tempo som uppvärmning i tio minuter.
   Och får ofta lite flås och brukar ligga på i snitt 130-140 watt.
   Igår snittade ja 160 watt och kände mig pigg och stark när jag sedan styrketränade.

   Idag värmde jag upp och snittade på 181watt och var inte ens andfådd.

   Körde min styrketräning och kände mig inte trött efter varje övningen utan oförskämt pigg. Och då brukar det vara supertungt när man varit sjuk och inte kört på länge.

   Har inte heller träningsvärk som brukar slå till när man hållit uppe.

   Jag förstår nu vad ni som känt er superpigga menade. Det här va jävligt markant skillnad. Måste upplevas för att förstå tror ja.

   Radera
 34. Vad jag förstår så tar du själv inte reservatrol varje dag utan hoppar över det? Vad jag förstår på Sinclair video så tar han NMN och reservatrol varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör som Sinclair, han hoppar också över Resveratrol ett par gånger i veckan, han kanske inte berättar det i alla hans video men det är det han gör och förklarar det i sin bok.

   Radera
  2. Sant, jag läste den för ett år sen när den kom ut. Jag tror att jag har sett alla tillgängliga video och pods med Sinclair och han berättar i de som han går på djupet att genom att inte ta Resveratrol varje dag så vänjer man inte kroppen i en rutin, det var nog på intervjuer, efter boken. Han pratar om att kroppen måste "vila" ibland, samma sak att man inte borde träna varje dag. Att han tar TMG står inte heller med i boken, han har börjat med det på senare tid och han berättade det i 2-3 intervjuer jag såg. Fair point though, jag hade fel!

   Radera
  3. Sorry, fick ta bort din kommentar då du nämnde det "förbjudna medicinen" M-in och storebror vill inte visa bloggen...

   Radera
  4. Hej

   Det senaste intervjun jag hittar är den 1/10 så för en vecka sedan och i den nämner han att han tar reservatrol varje dag
   Skickar med en länk och man kan dra fram det till 1.08 fram i videon innan dom börjar prata om vilka saker han själv tillsätter varje dag.
   Gissar att du har mer kunskap om detta så du får jätte gärna ge feed back på det.

   Radera
  5. Man har sett större ökning av livslängd hos djur när man ger kroppen tid att återhämta sig, när man bryter rutinen, man ska inte träna eller vara hungrig jämt. Jag skickade mail till Sinclair men har inte fått svar än. Då jag blev osäker och kan inte hitta den videon som han förklarar så tar jag bort det från rekommendationerna tills jag har fått definitivt svar!

   Radera
  6. Även jag har sett videointervju med David Sinclair där han förklarar att han hoppar över Resveratrol då och då. Får jag länka här eller? Han pratar också om att hoppa över M-in på de dagarna han tränar.

   Radera
  7. Perfekt, länka den om det går!

   Radera
 35. Svar
  1. Kolla upp först vad du ska ha sen ser du priserna i återförsäljarens hemsida, tryck på loggan nära bloggens slut

   Radera
 36. Tog bort en till kommentar, inga läkemedel får nämnas utan cert e.t.c., svensk regel...

  SvaraRadera
 37. Jag nämnde ju inget läkemedel

  SvaraRadera
 38. ...och sidan jag nämnde är ju som en engelsk Life Extension site. Jag trodde när du ovan påpekade att du tar bort kommentarer att detta gällde läkemedlet som börjar på M? Du har ju själv flera ggr nämnt preparatet på tre bokstäver som början på N. Att man kan köpa det i Indien och Kina med skiftande kvalitet mm. Trodde därför att jag tillförde ngt i diskussionen genom att tala om att det finns med bra kvalitet .

  SvaraRadera
  Svar
  1. NMN är inget läkemedel och kräver inte recept, jag tog bort en annan kommentar om det andra som börjar på M. Tydligen får inte länkar till säljsidor visas heller i kommentarer, det här fick jag:
   Policy: Komplexa spekulativa finansiella produkter
   Certifikat krävs: Komplexa spekulativa finansiella produkter
   Exempelinnehåll [​4​6​7​0​2​4​7​9​3​0​4​4​]
   Förstod inte riktigt vad det var sen läste jag vidare och alla sidor verkar inte uppfylla G***es krav för "transparency". Det ska finnas adress tel.nummer klar prissättning ett antal "legal pages" bla, bla... annars visar de inte bloggen i sökresultaten.

   Radera
 39. Jag köpte NAD+ Cell Regenerator and Resveratrol kombon,, men något innehåller grapefruit som motarbetar min blodtrycksmedicin. Hur gör jag på bästa sätt? Kan jag ta någon annan kombination?

  SvaraRadera
 40. Jag tror inte det har någon betydelse eftersom Optimized Resveratrol (som finns i dina kapslar) innehåller c:a 0.04 gram grapefruit och kan tas i samband med blodtrycksmediciner som jag förstår (enda varningen jag har sett är om K-2 vitaminen).
  Håll ändå koll på blodtrycket, skulle det bli sämre kolla med doktorn om den mängden kan ha någon betydelse i just ditt fall men blodtrycket kan bli också bättre med tiden när du tar substanserna.

  SvaraRadera
 41. Hej, Har använt supplementen några månader och fått mycket god effekt, men undrar varför man inte ska använda multivitaminer samtidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för svaret. Blev inte så mycket klokare, men ska låta bli multivitaminer. Ett jättetack både till dig som driver bloggen och till David som har tagit fram dessa fantastiska tillskott.

   Radera
 42. Multivitaminer kan ha ämnen som motverkar NAD tillverkning och aktivering. Forskare inom åldersförlängning hånar multivitaminer i de flesta seminarier jag har kollat på så min slutsatts är att inte ta de.
  Jag har kollat innehållet av några multivitaminer och jämfört med vitaminer jag tar:
  Kroppen behöver i snitt 4000 UI med D3, multivitaminer har 0-400,
  K2 (MK-7) ska man ha 90-100mg och i multivitaminer 0-10mg.
  Ta vitaminer din kropp behöver så länge den behöver de.

  SvaraRadera
 43. Hej
  Detta låter för bra för att inte prova så nu har jag beställt två burkar
  Optimized NAD+ Cell Regenerator™ and Resveratrol #02348 | 30 Kapslar.

  1. Funderar nu i efterhand om jag borde beställt något mer för att det ska funka.
  2. Hur gammal är gammal? Hur gammal är för gammal? Var det då man behövde ta den icke namngivna diabetesmedicinen?
  3. Man kan ju få besvär i början, vilka sorts besvär.

  Längtar efter att sätta igång och prova
  Tack för ditt engagemang
  Mvh Pia

  SvaraRadera
 44. Hej
  Detta låter för bra för att inte prova så nu har jag beställt två burkar
  Optimized NAD+ Cell Regenerator™ and Resveratrol #02348 | 30 Kapslar.

  1. Funderar nu i efterhand om jag borde beställt något mer för att det ska funka.
  2. Hur gammal är gammal? Hur gammal är för gammal? Var det då man behövde ta den icke namngivna diabetesmedicinen?
  3. Man kan ju få besvär i början, vilka sorts besvär.

  Längtar efter att sätta igång och prova
  Tack för ditt engagemang
  Mvh Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   1. Det fungerar i.a.f. , TMG är för att hjälpa till processen samt D&K för bättre cirkulation samt skelett. Sluta småäta för att hjälpa till NAD+ att aktiveras (något som många tyvärr inte gör)
   2. Extra NAD+ kan behövas från 30+, jag vet inte om det finns en gräns uppåt. Den medicinen kan man ta samtidigt oberoende åldern, den får igång AMPK som är en annan mekanism för föryngring. Sinclair har i princip kollat hur en ung kropp fungerar och försöker efterlikna det.
   3. Antagligen inga, vissa får väldigt olika besvär men oftast beror det på mental spärr eller rädsla (hos 60+ enl en studie där folk från placebogruppen fick besvär och slutade). Annars känner sig 5-10% "konstigt" tills kroppen vet hur den ska hantera den extra NAD+.
   Lycka till!!!

   Radera
 45. Nu har vi ätit i 4 veckor men känner ingen förändrad känsla eller mera ork i kroppen. Har ätit NAD+ d&K TMG, blandat NAD+ i 10% yoghurt samt lite olivolja men ingen pigghetskänsla ändå:( Hoppas andras lyckas men för mig och min man uteblev positiviteten. Funderade på om jag skulle öka dosen men antar att det inte hjälper?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda två!!! Tar ni resveratrol eller med NAD+ så menar du 2-i-1 kapseln som redan innehåller resveratrol? Utan resveratrol så aktiveras inte NAD+.
   Om ni nu tar resveratrol och ni tar den minsta dosen (2-i-1) så kan jag tänka mig 2 orsaker:
   1. Ni småäter hela tiden så att resveratrol inte kan "överrösta" kaloriintaget.
   Öka dosen eller ta det på morgonen och ät inga kalorier alls, testa.
   2. Båda två går igenom en sjukdom och den slåss mot den. Jag och min fru gick igenom "c-viruset" (testade positivt för antikroppar) och jag kände mig trött. Testa att öka eller bara avbryta i några dagar och se var som händer.
   Du kan ringa mig på Tips-numret så kan vi prata om du vill, det är intressant att klura ut varför det inte fungerar för någon, speciellt 2!
   Jag har förresten skrivit en uppdatering (några rader före den sista videon) med orsaker som jag har fått fram efter att ha pratat med folk, läs den. Om du inte ringer, håll mig uppdaterad om du har lust!

   Radera
  2. Till Offelina: I punkt 1 så menade jag inga kalorier fram till lunch.

   Radera
 46. Hej!
  Efter att ha läst alla inlägg i bloggen är jag väldigt nyfiken och måste bara prova! Har det senaste året känt hur energinivån gått ner, vill inte träna på gymmet pga C-viruset, avskyr att springa och fyllde 50 år i år - vilket jag misstänker har gjort sitt till.
  Har nu lagt 1 burk TMG, 1 burk NAD+ 2 i 1 och 1 burk vitamin D & K i varukorgen.
  Nu är frågan hur jag ska ta dem.... Hur låter det här: En
  2 i 1 och 1 D & K varannan dag i början, 1 TMG om dagen?
  Ska jag blanda ut 2 i 1 i något med 10 % fett redan från start?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan blanda från början om du vill och är i bra kondition, de flesta märker inga "konstigheter"
   2-i-1 och TMG varje dag, D&K varannan låter bra som start!

   Radera
  2. Hej,
   Nu äntligen kom mina burkar :) (NAD+ 2 i 1, TMG och D&K)
   Vill komma ingång så fort som möjligt men är en försiktigt general och måste checka med dig så jag inte gör något tokigt...
   Jag är inte i god kondition - har inte vågat gå till gymmet på nästan ett går (pga C) men innan dess tränade jag styrka/kondition 3-4ggr/v. Nu blir det sporadisk hemmaträning med hjälp av SVT Play (Sofias hemmagympa :)).

   Hur ska jag börja ta dem? Blanda ut NAD 2 i 1 och TMG i youghurt? Ska jag ta D&K varannan dag? När kan man öka doseringen?
   Är väldigt spänd och nyfiken och kommer dokumentera varje dag.

   Radera
  3. Ta 2-i-1 kapseln, TMG och D&K som de är med lite mat på morgonen i en vecka (försiktig general som mig!).
   Efter en vecka fortsätter du som vanligt men öppnar BARA 2-i-1 kapseln och blandar med fet yoghurt.
   Ta alla varje dag, D&K kan du börja ta varannan dag eller skippa ett par dagar i veckan efter nån månad eller så håller du koll på du dina D-nivåer om du ska fortsätta ta den varje dag. K2 förutsätter att du inte har problem med cirkulationen och inte tar mediciner för det, om du gör det, fråga läkaren om dosering.
   Det är inga problem att öka doseringen efter första månaden, lyssna på din kropp!
   Småäta är negativt, försök att hålla kalorifritt en stund efter intaget, det för bättre effekt.
   Får du energikick, öka aktiviteterna sakta så att kroppen hinner med förändringen.
   Lycka till!

   Radera
  4. Tack snälla för snabbt svar!
   Nu kör vi - återkommer med uppdatering :)

   Radera
  5. Nu har det gått 10 dagar sedan jag började min resa med NAD+, TMG och D&K. Tog enl rekommendationerna jag fick en kapsel av varje i en vecka och därefter blandade jag ut NAD+ i 10% yoghurt.

   Det här hände mig:
   Dag 2: kände mig för första gången piggare än på länge och orkade mer och kände nästan ingen hunger (glömde äta).
   Dag 3: Känner ingen hunger under dagen men vaknade på natten väldigt illamående
   Dag 4: Orolig och lätt illamående hela dagen men oväntat pigg ändå
   Dag 6: Mår ganska ok, bra energi
   Dag 8: Första dagen med utblandad kapsel. Fick riktigt ordentligt ont i magen på em, gick inte över på hela kvällen, sov oroligt.
   Dag 9: Trött efter att ha haft så ont, lite öm fortfarande. På kvällen upptäckte jag nässelutslag över hela magen (kliar inte men ser inte kul ut).
   Dag 10: Utslagen kvar, öm i magen - hoppade över dagens dos.

   Vågar jag fortsätta? Hur då i så fall?

   Jag har en autoimmun diagnos som göra att jag måste ta min medicin för den först på morgonen, ensamt (dricker en shake till den). Har tagit NAD+de andra några timmar senare (vid 9-tiden) tillsammans med lite mat och sedan inte ätit något på flera timmar (tar oftast en shake måltidsersättning vid 12.30-13), äter middag tillsammans med familjen på kvällen.
   Tränar styrka/balans/rörlighet hemifrån i tiderna som är nu.

   Radera
  6. Hej. Kanske fortsätta med hela kapslar varannan dag? Du kan sluta ta TMG ett tag också och experimentera dig fram, Allas kroppar reagerar annorlunda tills allt "normaliserar sig". Kolla kanske med din läkare om någon substans kan krocka med din medicinering.
   Kanske är du på väg att bli sjuk? Då brukar NAD+ ge sig på sjukdomen enl. min erfarenhet.

   Radera
  7. Ok, provar med hela kapslar varannan dag. Men hur länge? Vad jag förstår kör jag ju med instegsvarianten 2 i 1....
   Vet inte om jag håller på att bli sjuk, inget jag känner av i så fall :)
   Tänkte lite på D&K - det finns ingen risk att det blir för mycket D-vitamin om man tar den varje dag? Symtom på överdosering är illamående och minskad matlust..
   Annars - ser fördelningen av antal timmar efter intag ok ut? Vet att man inte ska äta något några timmar efter intag.

   Radera
  8. Jag själv hoppar över D&K några dagar i veckan så jag slipper kontrollera mina värden.
   Kanske ta hela kapslar varannan dag i en vecka utan TMG. Börja med hela kapslar varje dag nästa vecka utan TMG, o.s.v.
   Öppna kapslarna, lägg till TMG på senare veckor.
   Gör en stegvis "felsökning"

   Radera
 47. Tack för intressant läsning!
  Läst alla inlägg men har några frågor.
  Är 37år gammal och tänker köpa NAD+ 2i1 som jag förstått att man ska inleda med, samt TMG.
  1. Kan man ta detta när man planerar att bli gravid samt under graviditet?
  2. Läste nåt om diabetesmed om man är 30+, fattar inte, behöver jag köpa nåt ytterligare för att känna effekt?
  3. Du nämner fasta till lunch, så jag får ingen effekt om jag tex äter gröt till frukost?
  Behöver även 2i1 ändå intas med fett eller gäller det enbart när man som du övergått till högre dos i de separata burkarna?
  4. Äter en mängd vitaminer, mineraler samt omega 3 idag däribland 5-10000IE dvit men inte K2, är det ett måste att börja inta nu?
  Mvh Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett litet tillägg:)
   Läste just att även 2i1 ska intas med fett, men måste jag öppna kapseln, eller kan jag ta kapseln ihop med olja bara?
   Äter idag life extensions b-komplex men ser att du är emot tex niacin, ska jag sluta med dessa kapslar och enbart äta b12?
   Räcker det om man fastar till lunch någon/några dagar/vecka eller måste man dagligen i all evighet?

   Radera
  2. Hej!
   Jag ska försöka svara så gott det går.
   1. Att få kroppen att fungera bra kan inte vara negativt innan graviditet, har även hört från 2 kvinnor i 50-årsåldern att de fick sin mens tillbaka! Däremot under graviditet så vet jag inte, fostret är fullt med aktivt NAD+, att tillföra mer? Fråga läkaren om det.
   2 Effekten kommer i.a.f. den medicinen påverkar AMPK som är en annan "pathway", den sänker blodsockret samt aktiverar mitokondrier.
   3 Den har säkert effekt, dock "svält" hjälper Trans-Resveratrol att göra sitt jobb. Några dagar i veckan är ok att äta på morgonen. Öppna 2-i-1 kapseln och blanda ut innehållet i fett.
   4 D vitaminen bl.a. absorberar calcium, K2 (mk-7) fördelar den till skelettet istället för cirkulationssystemet, starka ben, rent blodomlopp, win-win. Du måste inte.
   Ät de vitaminer du behöver, B-12 (folate) är bra för metylering, bra komplement till TMG, niacin tror jag kommer motverka det hela.
   Jag hoppas du fick svar på det mesta!

   Radera
  3. NR är B3 (niacin) + en hemligt blandning, hur kan det motverka det hela?

   Radera
  4. Tack för utförligt svar:) Varför måste kapslarna öppnas? Fungerar de inte som vanliga kapslar och tas upp ändå?

   Bestämde mig för att beställa burkarna med NAD och Resveratrol var för sig, tror min kropp klarar hantera högre mängd direkt

   Radera
  5. Jim. NR är en molekyl i B3 gruppen som man har isolerat och som är molekylen som omvandlas till NMN, samma sak med Trans-Resveratrol, den är en resveratrol-molekyl som man isolerade och den aktiverar NAD. Niacin gör många saker men Sinclair tycker att stora mängder Niacin har en negativ nettoeffekt på NAD, NR är just molekylen som blir NAD.

   Caroline. Sinclair och alla som som jag känner till som tar substanserna blandar pulvret i något fett. Man har tagit fram något som kallas Pterostilbene vilket är Trans-Resveratrol med 2 extra grupper så den kan absorberas utan fett, den är dyrare dock och lika effektiv som utblandad Trans-Resveratrol.

   Radera
 48. Hej! Är nikotinamid samma sak som nikotinamid riboside?

  SvaraRadera
 49. Hej! Har en del problem med min kropp som inte läkarna kan förklara. Allt från muskelvärk, huvudvärk till att synen/hörseln är påverkad. Är 28år och undrar om det är en ok ålder att testa 2-1? Kan man vara för ung? Tycker jag läst att vid 30 börjar kroppen att tillverka mindre av den substansen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte skadligt att testa, det kan hjälpa kroppen att fungera bättre. Tillverkningen av NAD sjunker hela tiden, över 30 så börjar det bli brist på NAD men du kanske redan har det. Att ha mer borde hjälpa.
   Tänk på att kanske även ta TMG, (det är slut just nu men de borde få om ett par dagar igen) så att du kickar igång kroppens metylering, vilket kan också vara en av orsakerna till dina problem. Uppdatera mig gärna om hur det går om du bestämmer dig för att prova!

   Radera
 50. jag undrar vilken substanser innehåll multivitamin som slår ner på NR och Resveratrol

  SvaraRadera
  Svar
  1. Multivitaminer är olika och ska passa alla, en tablett för allt. Forskarkåren inom åldrandet är negativa om de då allas kroppar är olika. De tycker att man ska ta just de vitaminerna kroppen behöver och att multivitaminer kan ha negativa effekter i vissa fall. Det är så långt mina kunskaper räcker om ämnet och jag ser ingen orsak att forska djupare i det. Jag tog multivitaminer förut och har slutat med det, jag tar bara vitaminer som motverkar åldrandet och det verkar fungera.

   Radera
 51. Hej
  Efter en rätt så nyligen avslutad antibiotika kur mot magsår (troligen magsår) så startade jag att ta NAD+ med Reselvator, TMG, K&D-vitaminer, B12 Folate men känner att magsyran höjs och bildar irritation på magsäcken igen, har testat med omeprazol nu men det verkar inte att ta ned magsyran nu när jag käkar detta? Vet du något om just det? Jag vill ju fortsätta för positiva effekter men tror inte det går just nu? Hur blir det om jag testar längre fram och tar en paus nu, läste något om att effekten inte tar på samma sätt om man gör uppehåll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också haft magsår (eller nåt), det kom nån gång ibland bara, men jag hade inte besvär när jag tog allt med yoghurt, jag tror att den neutraliserar magsyran. Jag hade glömt bort det förresten därför det har inte besvärat mig igen!
   Jag har inte hört folk som har haft besvär med det så jag vet inte om yoghurt hjälper.
   Man "lurar kroppen" lite grann att fungera som ung igen, har du redan börjat känna att din kropp har accepterat NAD+ så är det en liten risk att den inte luras en gång till och då får du vänta några månader och testa igen.

   Radera
  2. Hej, jag är laktos och glutenallergiker men jag dricker kaffe med MCT olja med mina tabletter på morgonen. Det verkar funka också :)

   Radera
 52. Jag förstår inte varför kapseln måste öppnas om man sväljer den med vatten och några skedar yogurt. Vore tacksam för klargörande där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapslar som innehåller Resveratrol bör öppnas och innehållet blandas i fett, yoghurt, olja mm. Övriga kapslar som man tar med vatten tar man hela som de är.
   Du öppnar alltså 2-i-1 kapseln eller Optimized Resveratrol kapseln bara.

   Radera
 53. Jag är vegan/vegetarian.Kan jag blanda innehållet i kapseln i t ex en avokado på morgonen?

  SvaraRadera
 54. Hej! Jag är 37 år. Kvinna. Otränad för tillfället.
  Beställde precis nad+ och optimized Resveratrol, d och k vitaminerna samt TMG.

  Behövde jag tillägga något mer?
  Hur ska jag starta att lägga upp det?
  Kan jag äta zink och magnesium samtidigt?

  Med vänlig hälsning
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin
   Nej, din beställning är perfekt!
   Ta allt på morgonen är något som de flesta gör. D&K med mat. Blanda ut innehållet i 2-i-1 kapseln med något fet efter någon vecka. TMG är okänslig på hur man tar den, svälj med lite vatten.
   Jo, ät de vitaminer som du behöver så länge du behöver de.

   Radera
  2. När du skriver ”2 i 1 kapseln” vad menar du då?
   Jag beställde alltså:
   NAD+ Cell Regenerator
   samt
   Optimized Resveratrol var för sig. (Inte burken Nad+ med Resveratrol i)
   Skulle jag ha beställt den också?

   Med vänlig hälsning, Malin

   Radera
  3. Nej, separata burkar är bättre, 2-i-1 är en "ingångs-burk" med båda substanserna men väldigt låg Resveratrol mängd

   Radera
 55. Hallå där,

  Har läst lite om det här nu och tänkte kanske testa, är 49 år gammal
  och i rätt hyffsad form, har börjat få lite öma knän och man känner även av på axlarna med.

  Är det Optimized NAD+ Cell Regenerator™ and Resveratrol man ska prova då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra till att börja med. TMG kan man ta för att vara säker på att man inte kör slut på kroppens metylerings-reserver. D & K är bra för cirkulationssystemet, du kan börja senare med de om du vill

   Radera
 56. Hej
  har tagit NAD+cell Regenerator and resveratrol samt super K sedan den 8/10 och känner absolut ingen skillnad! Vad är det som ska hända och varför får jag ingen effekt? Måste man vara sjuk för at det ska märkas någon skillnad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för litet dos, jag tar 3 tabletter Resveratrol och 3 tabletter NR blanda med yoghurt och olivolja senaste två månader jag fasta 23 timmar äter sista time, jag träna normalt, jag känner absolut ingen skillnad.
   Nu tar jag 1 gram NMN under tungan och Resveratrol med yoghurt olivolja och TMG nu märker jag skillnad.

   Radera
  2. Ingrig: Testa ta 2 kapslar i ett par dagar och kolla. Själv var jag lite "trasig" och märkte hur det blev bättre.
   Jim: Det är konstigt eftersom NR och NMN gör exakt samma sak. En som jag känner som har testat båda tycker att NR ger bättre effekt än NMN. Jag ska testa själv och återkomma till det här!
   LE Sweden, vet jag, kollar efter bra NMN och kanske kommer erbjuda det i framtiden, vi får se...

   Radera
 57. Jag har samma problem som Ingrid ovan, jag känner inte det minsta effekt efter några veckors intag. Har tagit 1 av varje av Nad+ och Resveratrol varje morgon, öppnat Resveratrolkapseln och haft i olja och intagit. Till detta 2st tmg samtidigt.
  Tagit kaffe med lite mjölk men inte ätit något förrän några timmar efter.
  Känner att man har ännu högre krav på märkbar effekt med tanke på det höga priset men har varken mer ork konditionsmässigt, mer styrka eller mer energi:(
  Trodde något skulle kicka in efter några dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är olika men har du testat att pressa din kropp lite? Gå upp för trappor, testa att springa eller göra något som du inte brukar? Det är då man brukar få sin aha-upplevelse.
   En kvinna som jag känner och jag rekommenderade till, kände inget för en hel månad. Sen blev hon yr en dag, hon tog blodtrycksmediciner i flera år och äntligen började de fungera och nu ska hon börja trappa ner de. Det är olika för alla.

   Radera
 58. blir lite konfunderad av alla förkortningar! vad ät NR och vad är NMN? Ska man ta tabletterna på fastande mage?

  SvaraRadera
  Svar
  1. NR är substansen i NAD+ Cell Regenerator.
   NR omvandlas i kroppen till NMN
   NMN omvandlas i sin tur till NAD+ vilket är den substansen som fixar kroppen.

   Öppna 1-2 NAD+ and resveratrol kapslar och blanda innehållet i fett på morgonen, några skedar 10% yoghurt. Kan du hålla dig ifrån kalorier till lunch är det positivt.

   Super K kan du äta när du vill, med eller utan mat den borde kombineras med D3 dock. Du kan ta TMG också när du vill, med eller utan mat. Själv och de flesta tar allt på morgonen.

   Radera
 59. Spännande, och intressant. Vet man något om hur ämnen påverkar t e x celldelning ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sammanfattning av 49 papper om cellnybildning samt mitokondrian finns i Life Extension Magazines Februari-utgåva:
   https://www.lifeextension.com/magazine/2020/2/renew-your-own-stem-cells
   Om du inte kan följa länken så finns numret i lesweden.se längst ner på sidan

   Radera
 60. Hej. ska man ta 2 kapslar NAD blir det väldigt dyrt då burken då bara räcker i 15 dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det e sant, själv tar jag rätt stora mängder men jag har råd med det och jag tycker att det är en bra investering. Bara att sätta in nya tänder (hade tandlossning) skulle kostat 10 års konsumtion av vitaminerna!

   Radera
 61. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 62. Hej. Kan du skicka länk ifrån vart du beställt dina produkter ifrån?

  SvaraRadera
 63. Tjena! Hur mår du nu efter några månader? En annan fråga är ifall man har höga nivåer NAD i kroppen och använder reservatrol, gör det att NAD nivån sjunker i kroppen? Det vill säga att det efter en tid tar slut ifall man inte tillför nytt, alternativt att det kan vara ett sätt att bevara de nivåer man har samtidigt som det ger en föryngrande effekt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja!
   Nu efter ett år så kan jag säga att jag mår som jag gjorde när jag var 20, på riktigt inte bara som man säger. Jag ser på polare i samma ålder när de flåsar när de gör nåt, måste sitta på ett visst sätt för att inte få ont o.s.v. och märker skillnaden. Något jag märkte är att jag är mycket skarpare i huvudet än innan och börjar igen att tycka att det är roligt att lära mig nya grejer.
   Resveratrol aktiverar NAD+, den har inget med dess produktion att göra, den produceras och förbrukas kontinuerligt i kroppen.
   "Överskottet" av NAD+ börjar bli till underskott runt 30-35, visst kan Resveratrol aktivera den mer för att utföra de "nödvändiga arbeten" bättre men finns det inte överskott så finns det inget NAD+ kvar till "föryngrande arbeten".

   Radera
 64. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 65. Hej Kostas M!

  Jag funderar på att börja ta vitamin d och k samt nad+ i låg dos som du började med. Bör jag även lägga till tmg? Jag är 36 år och frisk, ammar dock så funderar hur jag ska tänka? Bör jag vänta tills jag slutar amma? Jag tar för övrigt multivitamin för gravida/ammande samt probiotika och omega 3.

  SvaraRadera
 66. Hej!
  TMG är ett bra kosttillskott i vilket fall som helst, den ger "bränsle" till molekyler så de kan ändra sammansättning, något som händer kontinueligt i kroppen och det är något som förbrukas av NR när den ändrar form till NMN och sen till NAD+. Kroppen har redan "bränslet" men TMG är en försäkring på att det inte sinar.
  Din bebis är full av NAD+, det är den substansen som ser till att den växer och NR går in i dina celler och omvandlas till NAD+ så jag tror inte att du kan förmedla det via amning. Jag har aldrig hört något om någon av substanserna efter födseln, man ska kanske avstå vid graviditet då det är otestat. Är du osäker, kolla med läkaren men vanligtvis så vet de inget om det tyvärr...
  Vitaminerna du tar krockar inte med substanserna vad jag vet.
  MVH
  Kostas

  SvaraRadera
 67. Ok, tack för snabbt svar. Jag har tidigare frågat min läkare men som du säger så vet de inte så mycket om det. Hänvisar hellre till preparat som de vet fungerar och som det finns mer vetenskapliga belägg för. Tar du några extra vitamintillskott utöver? Och hur gör du med kosten? Utesluter Eller äter extra av något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget speciellt med kosten men jag är väldigt onyttig av mig. Dock försöker jag hålla mig ifrån kaloriintag till senlunch ibland.
   Jag tar B12 och Folate också som är populär bland folket som tar substanserna, jag tror att TMG räcker men det är en billig vitamin och jag är onyttig så varför inte?
   Jag vet att plantbasserad diet hjälper med M-Tor och snart ska LE Sweden börja sälja en vitamin för AMPK (istället för Me****in som jag håller på att testar) som är receptfri, jag kommer uppdatera bloggen om det och de kommer skicka uppdatering till de som prenumererar via email.

   Radera
 68. Kan man ta tabletterna några veckor och sen ta ett break ifrån dom någon vecka innan man börjar igen? Eller blir dom verkningslösa då som du skrev i din mammas fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lurar "kroppens klocka" att tro att den är ung, när man väl lyckas så borde man inte chansa på att det kommer lyckas en gång till. Jag skulle inte chansa i.a.f. - kanske ta varannan dag någon vecka för att inte avbryta processen?

   Radera
 69. Tack för dina kloka ord. Funderar bara på om det verkligen bra för kroppen att ständigt "vara i en svältstress" i det långa loppet. Låter ändå lite motstridigt?? Jag tar ju bland annat vitaminer för att minska den oxidativa stressen i kroppen, och sen så är det ständigt på tapeten att minska stressen i sitt liv, men det kanske inte riktigt är samma sak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt med på vad du säger, därför tycker jag att man ska hoppa över Resveratrol några dagar i veckan, det är den som aktiverar kroppens försvarsmekanismer. NAD+ eller NR i det här fallet är bara något som kroppen behöver, ingen stress i.o.m. det.
   Hårdträning - vila - hårdträning - vila brukar fungera bäst och det tycks vara samma sak med Resveratrol, dock en vecka kan vara för lång rast. Två dagar maximum utan resveratrol känns bra enligt mig då jag testade en gång att avbryta helt och började känna av det efter 3 dagar (märkte mindre ork). Det är faktiskt en stor grej att "lura kroppen" och några har svårt med det i början så jag tror att göra det om och om igen är dumt, bara låta kroppen återhämta sig nån dag är vettigare tror jag.

   Radera
  2. Förresten, den enda stressrelaterade forskningen som jag har hittat (sponsrad av läkemedelsbolag =P) är att 2500 mg Trans Resveratrol dagligen kan stressa cellerna, Det är 10 kapslar per dag dock och det är inte att rekommendera... (max 3, jag tar 1-2)

   Radera
 70. Fin sammanställning Kistas! Kul att höra om dina framsteg. Jag har följt ämnet ett tag också sand Sinclairs framsteg. Jag använder mig av en mix av NR, TMG, Resveratrol, D-vitamin samt Periodisk fasta, rörlighet och Keto inspirerad diet.
  Inga biverkningar än så länge och en del positiva effekter som kommer och går. Jag tror på mixen av alla dessa åtgärder och inte enbart en men vet att de samspelar på ett intrikat sätt som inte alltid är utrett.

  Fråga 1: det är ju viktigt m rätt ämnen och innehåll. Sinclair varnar för att inte ha NR i rumstemperatur eftersom detta bryts ned och kan skapa ngt som kan få motsatta effekter i värsta fall. Tydligen så måste NR finnas i en sk "chloride" comolex för att hållas stabilare i rumstemperatur. Life Extensions använder sig av "Niagens NR". Är detta säkrat för hantering i just rumstemperatur inkl frakt osv? Vad är din bild av detta? Jag kommer successivt öka doserna så jag vill så klart veta vilken leverantör samt mixen av NR och NMN jag vill landa i.

  Fråga nr.2: Sinclairs bolag har ju redan hittat mer potenta höjare av NAD+ koncentrationer och upptag av kroppen. Följer du denna utveckling och vet vad som är på gång längre fram?

  Tack för en fin blogg och att du svarar på allas frågor!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Jag var noga med att ha burkarna i kylskåp när jag var i varmare klimat, här i Sverige har jag faktiskt inte gjort det och det verkar inte påverka de. Jag har hört att NR ändrar form vid 60 grader men kan inte svära på att det stämmer. Att hålla de i kylen kan vara vettigt dock, jag "förbrukar" de fort så jag tror inte att det har någon större betydelse. Life Extension är riktigt professionella med deras produkter så jag litar på att de hanterar de rätt.
   2. "Super NMN" är på gång. Den siktar på att till och med kunna motverka rymd strålningen, d.v.s. laga kroppen fortare än den förstörs i rymden
   Han kollade faktiskt på Life Extensions Resveratrol-blandning och jag tror att han tar fram en egen "mix".
   Annars så försöker de isolera molekylen från olivolja som har livsförlängande effekter och ska vara bättre än Trans Resveratrol samt molekylen i C-Vitaminen som också gör det.
   Forskningen har saktat ner lite i.o.m. "viruset" tyvärr...
   Jag försöker hålla mig underrättad så gott det går...

   Radera
 71. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 72. Tack för alltid så kloka svar =)
  Eftersom jag ammar så tror jag ändå att jag bör fortsätta med mina multivitaminer (multigravid från great earth) eller Holistic supervitalis flytande? Men du nämner samtidigt att multivitaminer inte är att föredra då vissa motverkar det hela? Hur ska jag tänka där?

  SvaraRadera
 73. Och hur gör jag jag om jag väljer att börja med låg dos 2 i 1 kapslar (NAD+ cell generator and resveratrol)? Bör jag då ta den varannan dag för att inte kroppen skall vänja sig vid resveratrol? Eller är det bättre för mig (som är i hyfsad fysisk form och ej överviktig) att ta kapslarna var för sig i den högre dosen?

  SvaraRadera
 74. Definitivt, fortsätt med dina multivitaminer! Vissa ämnen kan motverka ålders förlängningen enl. forskarvärlden men jag tror det är minimalt och i det stora hela, att ha bra med vitaminer i kroppen är bra för bebisen.
  Du kan nog ta vilken dos du vill, över försiktiga och i dålig form jag började med den låga dosen. Att göra som du har planerat är bäst med de separata burkarna

  SvaraRadera
 75. Okej, tusen tack för att du tar dig tid att svara på alla mina funderingar 👍 Det blir så mycket svårare när man ska sitta själv och fundera hur man ska göra med allt. Nu ska jag beställa och försöka komma igång med det här. Ska bli spännande att se vad det utmynnar i 🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem! Dock fick jag ta bort kommentaren du skrev i början, du hade också använt det hemska I****n ordet i din fråga och google klagade...
   Synd, jag tror att många hade de frågorna du ställde...

   Radera
 76. Det går inte översätta till svensk text i filmerna, i alla fall inte från mobilen. Vet inte om youtube tagit bort detta.

  SvaraRadera
 77. Har fått mina burkar nu. En NAD+ och en Resveratrol. Ser att NAD+ är 300 mg. Inget mått på Resveratrol, ser dock att dom är ca dubbet så stora. Hur skall jag dosera per dag? En NAD+ och en "halv" Reveratrol?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 250mg Trans-Resveratrol, 150mg Quercetin, 10mg Fisetin och lite annat per kapsel (jag kollade på baksidan av min burk). Det här ska vara världens bästa recept på resveratrol vad jag vet.
   En NAD+ bara att svälja och en Resveratrol som du öppnar kapseln och blandar i fett (avocadokräm, yoghurt, olivolja, bearnaise -skojar-) efter några dagar.

   Radera
  2. Ok, tack. Varför öppna kapseln? Varför inte bara svälja med vatten sen ta en sked fett efter? Varför ta Resveratrol efter några dagar? Är det inte en av varje per dag?

   Radera
  3. Nej, NAD och resveratrol varje dag, du kan öppna kapslarna och blanda från början om du vill, det kan bli en "kick" dock, du väljer själv. När resveratrol pulvret löses upp i fett så tas den upp av kroppen 5-10 gånger bättre än att bara ta kapseln. Sinclair hittade och isolerade Trans-Resveratrol och han tar den så, jag gör som honom.

   Radera
 78. Hej, jag igen! har tagit NAD+Resveratrol samt super K (har ett fruset ben!) samt TMG nu sedan den 8/10, TMG har jag dock lagt till senare. Ingen effekt alls! Känner mig lika trött, vaknar på nätterna, samma problem i benet och har samma träningstyrka som vanligt! Varför fungerar det inte på mig? Mår jag så bra som det går? Att ta dubbla doser blir svindyrt, då räcker burken bara i 15 dagar!!! Något annat jag kan göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske blir dyrt men varför ta om din kropp inte accepterar substanserna överhuvudtaget?
   Som jag har skrivit så min mamma slutade ta och efter det så blev inte hennes kropp "lurad" en gång till. Därför sa jag till dig att testa att ta 2, lyckas du lura kroppen då kan du fortsätta ta bara en. Den Sinclair och de flesta tar motsvarar lite över 3 NAD+ Cell Regenerator kapslar och 2-4 Optimized Resveratrol kapslar per dag och jag har aldrig hört någon som inte har fått effekt från de mängderna.
   Det kanske var fel av mig att rekommendera att börja "lågt" men jag berättar bara hur jag gjorde och hur jag tänkte. Börja med den minsta dosen verkar fungera för de flesta.
   Jag tycker, kör på med 2-3 kapslar så att din kropp går över tröskeln att börja acceptera substanserna och sen kan du sänka till den nivån du har råd med, annars är det onödigt att ta, det går rätt igenom kroppen just nu.
   Lyckas det inte, spara dina pengar, sluta och testa igen om ett halvår.

   Radera
 79. Hej

  Nu har jag tagit 2 i1 kapseln, TGM-kapseln samt D+K-kapseln i sex veckor. Jag tar dessa mina vitaminer tillsammans med någon matsked yoghurt och lite rapsolja vid 6-tiden på morgonen. Har också fastat mellan 19 och 12.
  Tycker att jag sover bättre, är piggare och har mer energi.
  Jag har en fundering. När man läser om intag av andra vitaminer så rekommenderas det nästan alltid att de ska intas tillsammans med mat för att kroppen ska kunna ta upp dem bättre och inte bara åka rakt igenom. Tänker att jag tar ju mina vitaminer mitt i fastan och kroppen då inte har annan mat att bearbeta.
  Skulle det vara ännu effektivare om jag flyttade mitt vitaminintag så det sker i samband med någon måltid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har vattenabsorberande och fettabsorberande vitaminer. Jag blandar Resveratrol i yoghurt på morgonen, det gör Sinclair också och tar resten tillsammans men du kan ta de efter sista måltid också, vet inte dock om du får en sen energikick. D&K ska du definitivt ta med mat (eller yoghurt) -fettabsorberad som resveratrol, resten är vattenabsorberade. Du kan kanske ta 2 skedar yoghurt? Resveratrol kickar in fastan på högvarv så jag tror inte det har nån större betydelse.

   Radera
 80. När kommer ni att sluta ta bort kritiska frågor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2 frågor har jag löst per telefon eftersom jag var tvungen att fråga ut personerna i frågan, en kommentar från en "okänd" som inte ville svara på min fråga och några få är borttagna för att google klagar på att man inte får skriva om receptbelagda mediciner. En hade en länk till en sida som google inte tyckte var seriös.

   Radera
 81. Undrar om man ska fortsätta ta alla andra vitaminer och mineraler som magnesium, zink, D vitamin, omega 3, B vitamin när man tar dessa, eller är det onödigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta de vitaminer din kropp behöver så länge de behövs tycker jag. Själv tar jag bara "föryngrings-vitaminer", det känns som det räcker.

   Radera
 82. Hej igen Kostas! Jag kollade på den första youtube-videon du lagt upp om intervjun med David Sinclair hos Joe Rogan (som inte går att ses längre). Vet därför inte om jag förstod honom rätt. Sinclair pratade om att han tar blodprover var 3:e till var 4:e månad för att se att han håller sig på rätt livsförlängande kurs. Han pratade om att han kunde se en nedåtgående tendens innan han startade upp behandlingen med Me*****n. Funderar på om du använt dig av några blodprover för att få kännedom om att din kropp mår bättre av vitaminerna eller om du enbart går på att du känner dig piggare och har mer energi i det dagliga livet? Jag såg även en tjej som pratade om att hon analyserat sitt DNA och biomarkörer i blodet för att bl a få reda på sin egentliga ålder och om vitaminerna gör sitt jobb över tid. Är det något du känner till? Verkar dock kosta en hel del att genomföra..undrar bara om det är väsentligt i behandlingen med vitaminerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar inga blodprover, dock när jag har tagit (när morsan som har diabetes pressar mig) så har jag bra värden. Jag tar inte M****n, jag tar en annan substans i lite över en månad nu istället för den, jag kommer uppdatera bloggen med det snart.
   Att min kropp har föryngrats ser jag, förutom energin, uthålligheten och styrkan ( jag tränar aldrig men kan nog springa ikapp en 15 åring - har inte testat men jag tror att jag kan!), genom att kroniska besvär har försvunnit, jag blir inte sjuk samt utseendemässiga förändringar (har inte nämnt de p.g.a. de är svårdefinierade) som mer hår, fastare hud m.m.
   Sinclair håller på att utveckla ett chip som man har som implantat och som kan tala om hur kroppen mår och vad den behöver, om någon sjukdom håller på att utveckla sig o.s.v. Han har redan ett blodsocker implantat som han kontrollerar blodsockret via en app i telefonen.
   Det hade varit roligt att kolla den genetiska åldern innan man började och sen igen med jämna mellanrum, jag har inte gjort det dock och nu är det försent.
   Jag väntar på Horvath Clock (när den kommer ut och priset är överkomligt) så ska jag testa, den ska vara ruggigt exakt!

   Radera
 83. Okej. Får vänta på det då. Egentligen så är förbättringarna både fysiskt och utseendesmässigt (precis som du nämner) ett tillräckligt bra och positivt bevis på att vitaminerna gör sitt jobb i kroppen. Men visst är man ändå lite nyfiken på att veta hur kroppen ser ut och mår inuti också. Är det inte samma typ av implantat som diabetiker använder? Lät spännande med att operera in ett chip som kan läsa av kroppens mående och som förhoppningsvis kan behandla sjukdomar i tid innan de hinner utveckla sig! Och förhoppningsvis kanske det går att inoperera till en vettig kostnad framöver. Sen vet jag inte hur tillförlitligt det är med alla dessa tester de erbjuder på nätet. Känns lite som att de vill krama ur en på så mycket pengar de kan 🤔 Det blir många tusenlappar som ryker om man ska testa DNA, genetisk ålder och annat både före, under och allt eftersom man behandlar sig med vitaminerna. Även om det hade varit väldigt intressant att veta hur kroppen förändras över tid av vitaminerna förstås. Du får gärna uppdatera bloggen om det är så att du testar en tillförlitlig metod såsom Horvath Clock eller liknande..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar